FC Suryoye wint en voert druk flink op

Het had zondag een middag vol met festiviteiten moeten worden voor SC Barbaros. De koploper van de derde klasse had aan een punt genoeg om de titel in de wacht te slepen. Dat moest dan naar eigen zeggen ‘even’ tegen FC Suryoye gebeuren. Maar niets bleek minder waar. De Enschedeërs wonnen en hielden daardoor de titeldroom springlevend.

Met twee veranderingen in de basiself ten opzichte van de remise een week eerder bij De Tukkers, begon FC Suryoye voortvarend. Na acht minuten kwam de equipe van Walter Weghorst op voorsprong. Samir van Pieterson knikte uit een corner van Diego van der Weide raak.

Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De behendige middenvelders van Barbaros combineerden er flink op los en daar had FC Suryoye het moeilijk mee. Maar grote kansen had dit niet tot gevolg. Op het halfuur kreeg de sterk spelende Lucas Aydin de kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller van de blauwhemden kopte de bal na een afgemeten voorzet van Job ter Horst recht in de handen van de Barbaros-goalie.

In het laatste deel van de eerste helft kwam de formatie van trainer Mete Soygul een tweetal keren gevaarlijk opzetten, maar stond in beide gevallen doelman Ahmed Sarghini in de weg. Hierdoor gingen beide ploeg rusten met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft twee nieuwe gezichten aan de kant van de thuisploeg. Op deze manier wilde Barbaros iets forceren. Dat lukte in de 56e minuut. Invaller Hakan Kocuz slalomde met de nodige fortuin door de FC Suryoye-defensie heen. Samir trok vlak het strafschopgebied aan de noodrem en moest terecht het veld verlaten. De gegeven vrije trap leverde vervolgens niets op.

Barbaros probeerde de druk in het laatste half uur op te voeren, maar kreeg daar niet de mogelijkheid voor van FC Suryoye. De Enschedeërs speelden compact en slim, waardoor het zelfs betere kansen kreeg dan de thuisploeg. De ingevallen Benjamin Can schoot na een knappe individuele actie recht op de doelman. Niet veel later was het de beurt aan Christian Cicek, maar ook hij knalde het leer tegen de sluitpost aan.

Een kwartier voor tijd kreeg FC Suryoye de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De tot op dat moment onzichtbare Cuneyt Asvar, kreeg een strafschop tegen nadat hij als een volleerd volleyballer de bal wegsloeg. De elfmeter werd benut door Diego, met een ware FC Suryoye-orkaan tot gevolg. De ontlading bij het FC Suryoye-publiek was gigantisch.

In de slotfase van het duel deden zich nog enkele hachelijke momenten voor bij het FC Suryoye-doel. Maar mede door enkele geweldige saves van uitblinkende doelman Achmed, kwam Barbaros niet tot scoren. In de slotseconden moest ook Barbaros met tien man verder nadat Hakan zijn tweede gele prent kreeg.

Middels deze weg ook een groot compliment aan het arbitrale trio, dat met een consequent optreden de wedstrijd in goede banen wist te leiden.

FC Suryoye rekent zich zeker nog niet rijk, want hoe mooi deze overwinning ook is, het is Barbaros dat de beste papieren heeft. Maar dromen mogen de Enschedeërs zeker, want wat als De Tukkers de Hengeloers van de winst weten af te houden? Inderdaad, dan is FC Suryoye bij winst op degradant KOSC kampioen.

Het is in ieder geval een memorabele middag geworden tussen twee uitstekende ploegen. Het voetbal was niet altijd even goed, maar wat was het toch ongelofelijk spannend. FC Suryoye heeft de gemeenschap trots gemaakt door in het hol van de leeuw de laatste kans te grijpen. Hoe dit ook afloopt, deze middag neemt niemand ons meer af.

Wij nodigen u nu al van harte uit om zondag een bezoek te brengen aan ons sportpark. We zijn afhankelijk van andere velden, maar hoe het ook afloopt er is na de tijd de gelegenheid om onder het genot van een drankje en een heerlijke barbecue dit geweldige seizoen waardig af te.
sluiten. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com