FC Suryoye thuis ruim langs Saasveldia

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft opnieuw drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. Op eigen veld won de koploper van de derde klasse zondag met 6-2 van Saasveldia. Grote man aan de kant van de Enschedeers was Job ter Horst. De middenvelder scoorde drie keer.

De blauwhemden begonnen voortvarend aan het duel. Door twee treffers van Ter Horst stond het na een kwartier spelen al 2-0. Vooral de eerste treffer was er eentje om in te lijsten. Een geweldige aanval over meerdere schijven werd goed afgerond door de middenvelder.

Na de 2-0 ging de FC Suryoye-storm enigszins liggen en kropen de bezoekers uit hun schulp. Vooral in de omschakeling werd Saasveldia gevaarlijk. Dit leverde een grote kans op, ware het niet dat de aanvaller van de gasten in kansrijke positie de bal voorlangs schoot.

Na deze waarschuwing pakte FC Suryoye de draad weer op. Onder meer Diego van der Weide en Christian Cicek (schot) waren dichtbij de 3-0. Aan de andere kant was het wel raak. In de absolute dying seconds werd het 2-1. De Enschedeƫrs zochten de kleedkamers hierom enigszins teleurgesteld op. Saasveldia daarentegen rook bloed.

Het begin van het tweede bedrijf was een kopie van het begin van de eerste helft. Opnieuw vielen er in no-time twee treffers te noteren aan Enschedese zijde. Marco Aydin beloonde een goede loopactie met een mooie treffer. Jongeling Brian Hanna verzorgde de 4-1, nadat hij de bal op een presenteer blaadje kreeg aangereikt van Cicek.

Na ruim een uur spelen werden de ruimtes op het veld groter en kreeg ook Saasveldia daardoor goede kansen. Het was aan doelman Bart Reinds te danken dat de schade tot op dat moment beperkt bleef tot een tegentreffer. Twintig minuten voor tijd was het wederom Hanna die doel trof.

Na de 5-1 liet FC Suryoye de teugels vieren. Dit werd direct afgestraft, want in de 72e minuut was de 5-2 een feit. Niet veel later had Ook de 5-3 kunnen vallen, maar opnieuw was het Reinds die goed wist te redden. Het slotakkoord was voor Ter Horst, die het leer na een fine assist van Van der Weide over de doelman lobte.

Door de winst blijft FC Suryoye koploper, maar zag het concurrent SC Barbaros overtuigend winnen op bezoek bij KOSC. Hierdoor blijft het verschil op de ranglijst twee punten, maar hebben de Hengeloers een wedstrijd minder gespeeld.

Het Bornse NEO, bijna het hele seizoen al de constante nummer drie van de tabel, is de volgende opponent van de equipe van trainer Walter Weghorst. Op sportpark Wesselerbrink-midden wordt zondag om 14:00 uur afgetrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com