Cicek helpt FC Suryoye met wereldgoal over lastige horde in Deurningen

FC Suryoye-Mediterraneo heeft een prima weekend beleefd. Door een vuurpijl van Christian Cicek werd niet alleen de lastige uitwedstrijd bij DSVD verdiend met 1-0 gewonnen, maar gaat de titelkandidaat met een wedstrijd en twee punten meer dan het morsende Barbaros nu ook alleen aan kop.

Op basis van het indrukwekkende optreden in Deurningen komt de koppositie FC Suryoye ook toe. Niet vanwege een spectaculaire voetbalshow of een doelpuntenfestijn, maar wel omdat de ploeg van trainer Walter Weghorst op de savanne van DSVD zich met een hecht geheel en als een hongerige leider manifesteerde. De ploeg nam onmiddellijk het initiatief en werd naarmate de eerste helft vorderde heer en meester. De grip en het overwicht werden slechts gedeeltelijk verzilverd. De manier waarop was echter van grote klasse. Cicek kegelde een afvallende bal op 25 meter van het vijandelijk doel, via de onderkant van de lat, tegen de touwen: 1-0.

“Door een vuurpijl van Christian Cicek werd niet alleen de lastige uitwedstrijd bij DSVD verdiend met 1-0 gewonnen”

https://www.facebook.com/tubantiavoetbal/videos/1672568922860133/

De aanvoerder kreeg na zijn briljante volley een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, omdat de arbiter een penalty gaf toen de inlopende Diego van der Weide werd gesandwicht op weg naar het doel van DSVD. De penalty werd, nadat alle pubers uitgetreiterd waren, gepareerd. Daardoor, en omdat ook Lucas Aydin, Brian Hanna en Van der Weide in kansrijke positie misten, bleef het spannend, zonder dat FC Suryoye echt in grote problemen kwam. Op slag van rust kregen de bezoekers nog wel een tegenvaller te verwerken toen Benjamin Can met hamstringklachten uitviel.

DSVD kwam sterk uit de kleedkamer en stichtte ook meer gevaar, helemaal toen een bal in de doelmond bleef hangen en de gelijkmaker in de maak leek. Achmed Sarghini, die de geschorste Bart Reinds onder de lat verving, hield zijn ploeg overeind door de bal als een octopus uit de hoek te slaan. Hoewel kansen op de beslissende treffer om zeep werden geholpen (Job ter Horst kwam daar het dichtst bij met een fraaie krul op de lat), kwam FC Suryoye niet meer in de problemen. Tekenend was bovendien dat de taaie bezoekers in de traditioneel lastige beproeving ook geen slotoffensief weggaven tegen de fysiek sterke opponent.

De vuurpijl van Cicek leverde FC Suryoye daarom de zevende overwinning in de laatste acht competitieduels en het hoogste plekje op de ranglijst op, omdat Barbaros op de valreep twee punten verspeelde op bezoek bij nummer drie NEO (1-1). De titelconcurrent heeft in aanloop naar de laatste acht speelronden twee punten minder dan FC Suryoye, maar nog wel een wedstrijd tegoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com