FC Suryoye in thriller langs SC Barbaros

FC Suryoye-Mediterraneo heeft ‪zondagmiddag de topper tegen koploper SC Barbaros gewonnen. Op een volgepakt sportpark Wesselerbrink-midden waren de Enschedeers met 4-3 te sterk voor de Hengeloers.

Vooraf werd door heel veel mensen reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting tussen de nummer twee en een van de ranglijst. De hoge verwachtingen van het massaal toegestroomde publiek werden waargemaakt. Het werd een kraker van jewelste op sportpark Wesselerbrink-midden.

De blauwhemden kenden een bliksemstart. Al na vijf minuten kwamen de Enschedeers op voorsprong door Christian Cicek. De aanvoerder kopte de bal via de grond raak na een goed genomen corner door Diego van der Weide. Het goede begin kreeg ook een gevolg. Na een heerlijke dribbel van Brian Hanna kwam de bal bij Diego. Helaas voor de thuisploeg schoot Diego het leer hard tegen de onderkant van de lat aan.

Na ruim twintig minuten spelen lieten de gasten uit Hengelo zich ook gelden. Een prachtige aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk langs de verkeerde kant van de paal geschoten door Cuneyt Avsar. In deze fase van de wedstrijd waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar was het SC Barbaros dat langszij wist te komen. Een fraaie aanname van Hakan Kocoz werd op even fraaie wijze door diezelfde Kocoz in het doel geschoten. Hierdoor was de ruststand 1-1.

Na de hervatting verdubbelden de blauwhemden vlug de score. Opnieuw was Cicek de doelpuntenmaker. De ex-prof werd in de diepte weggestuurd en rondde bekwaam af oog in oog met de doelman. De enorme wervelwind van het eerste uur ging enigszins liggen. Bij zowel Suryoye als Barbaros werden fouten gemaakt en grote kansen bleven achterwege.

Het spektakel werd een kleine tien minuten voor tijd weer hervat. Burak Babaloglu verzorgde de 2-2. De middenvelder van de bezoekers schoot raak van ruim twintig meter. Een enorme aderlating voor FC Suryoye, want de drie punten leken als sneeuw voor de zon verdwenen.

Niets bleek minder waar. Direct na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Het kwartje viel de kant op van de thuisploeg, want Van der Weide faalde niet en schoot na negentig minuten spelen de bal tegen de touwen. De ontlading was enorm.

FC Suryoye leek af te stevenen op de overwinning. Leek, want in de absolute slotfase kwam SC Barbaros voor de derde keer in het duel langszij. Enigszins gelukkig, want de bal belandde uit een corner via een scrimmage in het doel achter doelman Bart Reinds. Maar daar maalde natuurlijk niemand om in het bezoekende kamp.

Ondanks de enorme tegenvaller rechtte FC Suryoye nog een keer de rug. De aanvalsdrang van de Enschedeers werd in de dying-seconds beloond met de winnende treffer. Samir van Pieterson won een kopduel, waarna de bal belandde bij Lucas Aydin. De voorhoedespeler lanceerde Van der Weide en opnieuw faalde de behendige flankspeler niet. Sportpark Wesserbrink-midden ontplofte.

Beide ploegen maakten er een ware voetbalshow van. ‘Reclame voor het amateurvoetbal’, viel er in de media te lezen. En zo was het maar net. Behalve complimenten aan beide clubs, ook een goed woord voor de arbiter (de heer Versteege) van deze middag. Door de driepunter houdt FC Suryoye de koploper in het vizier waardoor het kalenderjaar 2017 op fraaie wijze werd afgesloten. Wij wensen u allen fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com