FC Suryoye boekt belangrijke overwinning

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen RKSV Neo gewonnen. De Enschedeers waren in Borne met 5-1 te sterk. Hierdoor blijft FC Suryoye op de tweede plaats van de ranglijst.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen stroef. Zowel de blauwhemden als de zwart-witten keken de kat uit de boom. Na de aftastende beginfase, nam NEO het heft in handen en drukte het FC Suryoye voorzichtig terug. Dit leverde een grote kans op, maar gelukkig voor de bezoekers had de spits van NEO het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant was het bij de eerste keer dat FC Suryoye voor het vijandelijke doel verscheen direct raak. In de twintigste minuut caramboleerde een schot van Lucas Aydin via een verdediger van de thuisploeg in het doel.

Na een klein half uur spelen werd FC Suryoye in het zadel geholpen. En hoe! Een terugspeelbal van maar liefst 30 meter, rolde tot ieders verbazing zo het doel in achter de NEO-doelman. Niet lang na de verdubbeling van de score, gleed Brian Hanna de 0-3 tegen de touwen. Een goede aanval via de schijven Christian Cicek, Job ter Horst en Brian werd door diezelfde Brian afgerond. Een comfortabele, maar geflatteerde voorsprong. Natuurlijk maalde niemand in het FC Suryoye-kamp daar om.

Na de thee gaven de gastheren direct gas. Dit leverde in de vijftigste minuut een grote kans op, maar doelman Bart Reinds hield zijn doel schoon. Na ruim een uur spelen, kwam de formatie uit Borne op 1-3. Een goed genomen vrije trap werd binnengekopt door de speler die eerder zijn eigen doelman verschalkte. De ploeg van trainer Jan Willem van Holland rook bloed, maar aan alle hoop bij de thuisploeg kwam een einde toen Diego van der Weide in de zeventigste minuut op fraaie wijze de 1-4 verzorgde. Na een goede dribbel wipte de behendige flankspeler het leer over de doelman heen.

Onder aanvoering van de sterk spelende Carlo Karakas en Samir van Pieterson kwam er in de slotfase geen muisje meer door de verdediging. Marco Aydin, die deze middag op een andere positie speelde en dat meer dan verdienstelijk deed, bekroonde zijn goede spel met de zesde en laatste treffer van de wedstrijd.

Een goede en erg belangrijke overwinning voor FC Suryoye. De tweede plek is behouden en het gat met de nummer 3 NEO is nu vier punten. Aankomende zondag gaan de Enschedeers op bezoek bij KOSC. Saillant detail: dat is de woonplaats van de trainer. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com