FC Suryoye niet opgewassen tegen effectief De Tukkers

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op sportpark Wesselerbrink-Midden werd het 5-3 voor De Tukkers.

Het werd een middag waar bijna alles lukte voor de bezoekers. Na een kleine tien minuten spelen werd de score geopend voor de zwart-witten. Een vrije trap werd van een metertje of 55 op geweldige wijze over doelman Bart Reinds geschoten.

Nog binnen het kwartier werd de score verdubbeld. FC Suryoye werd over de rechterflank van De Tukkers geslacht in de counter. De voorzet werd beheerst binnengelopen door de inlopende middenvelder.

Ondanks de flinke tegenslagen, rechtte FC Suryoye de rug en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel snel, nadat Benjamin Can knap met links binnenschoot. In deze fase van de wedstrijd werd De Tukkers overlopen en werd het na ruim 25 minuten 2-2. Lucas Aydin pikte de bal op nadat een schot van Christian Cicek voor z’n voeten kwam. Met een hard schot verschalkte Aydin de doelman.

Waar het publiek eigenlijk zat te wachten op de 3-2 voor FC Suryoye, viel de treffer aan de andere kant. Opnieuw deed De Tukkers FC Suryoye pijn in de counter. De bal werd na een afgemeten voorzet goed binnen gewerkt. In deze fase viel ook de 2-4. Doelman Reinds beoordeelde een lange bal verkeerd, waarna de spits van De Tukkers er eerder bij was om het leer vervolgens over de doelman te wippen.

Na de pauze beperkten de bezoekers zich tot verdedigen. Achterin ging het bij De Tukkers op slot en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. FC Suryoye daarentegen wist deze muur niet te beslechten. Daarvoor voetbalden de Enschedeers in de tweede helft niet goed genoeg.

Typerend voor deze middag was dat de ploeg uit Albergen in de tweede helft een keer voor het doel van FC Suryoye verscheen, en dat het direct raak was. Eerlijk is eerlijk, een prachtige voorzet werd na ruim zestig minuten spelen eveneens geweldig ingekopt. Dat Marco Aydin in de slotminuten nog de 3-5 verzorgde, was enkel voor de statistieken.

FC Suryoye werd vanmiddag door angstgegner De Tukkers met de neus op de feiten gedrukt. Aanvallen is leuk, maar de restverdediging moet op orde zijn. Is dat niet geval, dan krijg je het tegen iedereen in deze sterke klasse moeilijk. Zondag een mooie kans voor de blauwhemden om zich te revancheren. De ploeg van trainer Walter Weghorst gaat op bezoek bij nummer 3 RKSV NEO. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com