FC Suryoye maakt het zich onnodig moeilijk

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. Op bezoek bij Avanti W. werd een ruime voorsprong bijna weggeven, maar werd er uiteindelijk wel met 4-3 gewonnen.

Op een koud en nat sportcomplex in Glanerbrug kwamen de blauwhemden na ruim twintig minuten spelen verdiend op voorsprong. Linksback Jermain Sjauw en Wa stoomde op aan de linkerflank en schoot fraai raak. Een paar minuten later ontsnapten de bezoekers aan de gelijkmaker, nadat de spits van de thuisploeg van dichtbij hopeloos miste.

Na ruim een half uur spelen zette Mickeal Stuut met een prachtige pass zijn kompaan in de voorhoede Brian Hanna alleen voor de doelman, maar de inzet van de jongeling was te slap. Ook de rebound was niet besteed aan Marco Aydin.

Na de, helaas voor de spelers, lauwe thee begon FC Suryoye voortvarend. Een vlot lopende aanval over meerdere schijven eindigde bij de mee opgekomen Sakay Esen. Het jeugdexponent van de vereniging kapte naar binnen en schoot vernietigend raak. Na een klein uur spelen werd de voorsprong voor de ploeg van trainer Walter Weghorst nog comfortabeler. Hanna was het eindstation na een afgemeten voorzet van Job ter Horst.

Rustig uitspelen zou je zeggen, maar niets was minder waar. De thuisploeg ging opportunistischer spelen en rook bloed nadat in de 65e minuut de 1-3 viel. Toen Avanti vijf minuten later zelfs op 2-3 kwam uit een strafschop, had FC Suryoye zichzelf volledig onnodig in de problemen gebracht.

De 2-4 die in de 80e minuut viel, leek aan alle onzekerheid een eind te maken. Job kopte een goed genomen corner van Benjamin Can raak. Geloof het of niet, in de 81e minuut stond het alweer 3-4 nadat de bal op prachtige wijze achter doelman Bart Reinds werd gekopt. In de absolute slotfase viel er nog een dot(!) van een kans te noteren voor de thuisploeg, maar gelukkig voor FC Suryoye faalde de spits van Avanti (opnieuw) hopeloos.

Na acht speelronden (einde van periode 1) kan de balans worden opgemaakt. FC Suryoye eindigde met 21 punten uit acht duels op de tweede plek, achter koploper en periodewinnaar SC Barbaros. De Hengeloers wisten al hun duels te winnen, onze complimenten voor deze knappe prestatie.

De Tukkers uit Albergen is de volgende tegenstander van FC Suryoye. Op sportpark Wesselerbrink-Midden wordt zondag om 14:00 uur afgetrapt. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com