Terechte nederlaag FC Suryoye

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag voor de eerste keer dit seizoen punten gemorst. De blauwhemden gingen in de zevende speelronde op eigen veld met 3-1 onderuit tegen SC Enschede. Een verdiende overwinning voor de gasten.

FC Suryoye gaf deze middag niet thuis. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bezoekers de bovenliggende partij. SC Enschede hield het veld compact, zat er kort op en had met de twee voorwaartsen een gevaarlijk wapen in huis.

De kansen waren ook voor de zwarthemden. Waar het in de 15e minuut nog net goed ging voor FC Suryoye, ging het in de 20e minuut faliekant mis. Een verkeerde breedte bal bij de thuisploeg werd in de counter genadeloos afgestraft door Dave van der Molen.

Na de openingstreffer probeerde FC Suryoye het wel, maar kwam het niet tot goed voetbal en wist het voorin bar weinig te creƫeren. SC Enschede was dichtbij een verdubbeling van de score, maar een vrije trap van Naim Kara kwam tegen de lat. Hierdoor was de ruststand 0-1.

Na de pauze kwam Marco Aydin in het veld en dat had direct tot gevolg dat het beter ging lopen bij FC Suryoye. Toch viel de treffer aan de andere kant. Opnieuw een counter van de bezoekers die werd omgezet in een doelpunt. Mo Eallouchen schoot diagonaal raak en liet doelman Bart Reinds kansloos.

SC Enschede dacht de buit al binnen te hebben en ging de voorsprong verdedigen door steeds meer met de kont in de eigen zestien te gaan hangen. Hiervoor kreeg de roemruchtige club rekening rekening gepresenteerd. Op aangeven van Sakay Esen verzorgde Lucas Aydin na ruim een uur spelen de aansluitingstreffer.

In deze fase rook de ploeg van trainer Walter Weghorst bloed en ging het op zoek naar de 2-2. Diego van der Weide leek de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, maar een geplaatst schot ging maar rakelings naast het doel. De hoop op een goed resultaat was terug, ware het niet dat Van der Molen in de 80e minuut met een lucky treffer aan alle hoop een einde maakte. Zijn schot ging via de rug van Augien Aslan in het uiterste hoekje van de goal.

In de laatste minuten kregen de bezoekers enorme kansen om de score nog hoger op te laten lopen, maar mocht FC Suryoye van geluk spreken dat de pijp in de afronding bij de voorwaartsen van SC Enschede leeg was. Hierdoor bleef het 1-3 en was de eerste nederlaag een feit.

FC Suryoye kende een beroerde middag, waarin het meer dan terecht verloor. Na negen overwinningen op een rij is FC Suryoye weer back on earth.

Volgende week geen competitievoetbal. Wel staat er een bekerwedstrijd op het programma, eentje tegen RKSV Vogido (tweede klasse). Het duel wordt donderdag (!) afgetrapt en begint om 20:15 uur op sportpark Het Wooldrik. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com