Glansparades Reinds voorkomen puntenverlies

FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag op bezoek bij VV Oldenzaal met 2-0 gewonnen. Op het natuurgras speelden de Enschedeƫrs verre van goed. Mede dankzij enkele geweldige reddingen van doelman Bart Reinds kon wederom een driepunter worden bijgeschreven aan het seizoenstotaal.

Het begin van de wedstrijd op sportpark De Thij was voor de bezoekers. FC Suryoye speelde fris en zocht regelmatig de ruimtes op de flanken. Het was daarom ook verdiend te noemen dat de manschappen van trainer Walter Weghorst op 0-1 kwamen. Na een kleine twintig minuten spelen stond middenvelder Job ter Horst aan het einde van een prachtige aanval. Op aangeven van Benjamin Can schoot Ter Horst via de onderkant van de lat raak.

In deze fase van de wedstrijd overdonderde FC Suryoye de gastheren. Brian Hanna leek de score al snel te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd nadat de vlaggrage grensrechter van de thuisploeg de vlag in de lucht stak. Niet veel later was het opnieuw Hanna die de 0-2 kon verzorgen, maar na een puntgave voorzet van Van der Weide raakte de jongeling de bal volledig verkeerd. In de laatste tien minuten van de eerste helft veranderde het spelbeeld en werd de thuisploeg sterker. Tot twee keer toe was Kevin Winkelhuis dichtbij de 1-1, maar beide keren stuitte de ervaren middenvelder op doelman Reinds.

Na de thee zakte FC Suryoye ver weg en kreeg VV Oldenzaal steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel tegen de koploper van de derde klasse. De frivole Oguzhan Sahin schoot na een uur spelen de bal tegen de lat aan. Een kleine vijf minuten later probeerde Sahin het met een schot in de verre hoek, maar zijn inzet in de verre hoek werd tot corner verwerkt door de FC Suryoye-doelman. Ook Winkelhuis was dichtbij de 1-1, maar zijn schot werd in de korte hoek gepareerd door Reinds. De druk van de thuisploeg was in deze fase compleet.

FC Suryoye kreeg in de laatste fase van het duel veel ruimte, maar deed hier weinig mee doordat er veel verkeerde keuzes werden gemaakt. In de tachtigste minuut vond invaller Augien Aslan aan de rechterkant Van der Weide, die op zijn beurt naar binnen kapte en in de verre hoek de bevrijdende 0-2 tegen de touwen schoot. In de dying seconds schoot VV Oldenzaal nog tegen de paal maar eindigde de bal uiteindelijk in de handen van de man of the match: Reinds.

Deze middag kwam FC Suryoye met de schrik vrij en mocht het de doelman dankbaar zijn. Maar ook slechte wedstrijden moeten worden gewonnen. Na zes speelronden staat de teller op 18 punten, dat is natuurlijk fantastisch. Maar de moeilijke en hooggeklasseerde tegenstanders moeten nog komen. Te beginnen met stadsgenoot SC Enschede. Aankomende zondag wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com