Gehavend FC Suryoye wint overtuigend

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondag een verdiende overwinning geboekt. Op eigen veld versloegen de Enschedeërs DSVD met 3-0. Door de driepunter hebben de blauwhemden nog steeds de maximale score na vijf duels.

FC Suryoye moest deze zondagmiddag de nodige spelers missen. Om uiteenlopende redenen waren Mickeal Stuut, Samir van Pieterson, Christian Cicek, Marco Aydin, Robert Takak, Markos Sayilik en Stefan Turkan niet beschikbaar. Ondanks de waslijst aan afwezigen speelde FC Suryoye een van de betere wedstrijden van het seizoen.

Tegen het stugge DSVD, dat ook niet compleet was, kwam FC Suryoye goed uit de startblokken. De ploeg uit Deurningen werd naar achteren gedrukt en schoot het leer veelvuldig naar voren op de ervaren spits Paul Eshuis. Doordat centrale verdedigers Sakay Esen en Carlo Karakas hun mannetje stonden, werden de bezoekers niet gevaarlijk.

FC Suryoye liet de bal goed rond gaan en creëerde daardoor enkele kansen. Onder meer Augien Aslan, Job ter Horst en Lucas Aydin waren dichtbij de openingstreffer, maar scoorden niet. Na ruim twintig minuten spelen zorgde Diego van der Weide alsnog voor de verdiende 1-0. Daar was wel hulp voor nodig van de DSVD-doelman, want die taste gruwelijk mis bij een afstandsschot van de rappe flankspeler.

In deze fase van de wedstrijd werd DSVD compleet overlopen. Het mocht van geluk spreken dat de score niet werd verdubbeld, want Benjamin Can miste een dot van een kans. Een afvallende bal kwam op zes meter van het doel terecht bij de aanvoerder, maar hij schoot het leer langs de verkeerde kant van de paal. De laatste vijf minuten voor de rust waren voor de rood-witten. Uit een paar corners, vrije trappen en ingooien (specialiteit) werd DSVD gevaarlijk. Dit leverde een grote kans op, maar doelman Bart Reinds hield met een geweldige redding zijn doel schoon.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet. FC Suryoye dicteerde en DSVD bleef de spitsen zoeken middels de lange bal. Voor de thuisploeg vielen er genoeg kansen te noteren. Onder meer Brian Hanna, Van der Weide en Aydin waren dichtbij de 2-0, maar nu gaf de doelman van DSVD wel thuis. Hij redde enkele keren fraai op inzetten van de voorwaartsen.

Aan de andere kant wist ook doelman Reinds zich te onderscheiden. In de 65e minuut, bij een 1-0 tussenstand, keerde de sluitpost op fraaie wijze een goed ingekopte kopbal. Verder dan dit wapenfeit kwamen de bezoekers niet. FC Suryoye produceerde de ene na de andere aanval en het was daarom niet verwonderlijk te noemen dat een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0 viel. De bal werd na een vlot lopende combinatie tussen Aslan, Aydin en Van der Weide door Hanna bij de eerste paal tegen de touwen gewerkt. In de slotfase zorgde Job ter Horst voor het slotakkoord. Op aangeven van Can dribbelde de middenvelder het zestienmetergebied in en verschalkte met een schot in de verre hoek de doelman.

Een uitstekende overwinning, waarin eindelijk eens ‘de nul’ werd gehouden. Een speciaal compliment aan de verdediging, want ondanks de jeugdigheid werd onder aanvoering van Karakas zeer volwassen gespeeld door Jermain Sjauw en Wa, Samet Bahcivan en Esen.

De volgende wedstrijd van de Enschedeërs is in Oldenzaal. Tegen de plaatselijke VV wordt zondagmiddag om 14:00 uur afgetrapt. Wij hopen u dan te mogen verwelkomen op sportpark De Thij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com