FC Suryoye swingt niet, maar wint wel

Het eerste elftal van FC Suryoye-Meditteraneo heeft na vier speelronden nog steeds de maximale score. Op eigen veld werd VV Reutum met 4-2 verslagen. De Enschedeƫrs speelden verre van goed, maar wonnen uiteindelijk wel zonder echt in de problemen te geraken.

De blauwhemden begonnen furieus, want al na vijf minuten lag de bal in het netje door een benutte penalty van Marco Aydin. De bal werd na een voorzet van Diego van der Weide met de arm gestopt, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Van de bezoekers had FC Suryoye in de beginfase weinig te duchten, ware het niet dat het waakzaam moest zijn voor de behendige aanvallers.

Na een kleine twintig minuten spelen werd de score verdubbeld. Van der Weide werd gelanceerd door de sterk spelende Carlo Karakas en strafte slecht keeperswerk genadeloos af. De bezoekers lieten zich steeds meer zien en hadden zelfs een fase van een kleine tien minuten dat het de betere partij was. Toch viel de treffer aan de andere kant. Job ter Horst was er als de kippen bij om de bal na een afgeslagen voorzet in het doel te werken.

De sterke fase van VV Reutum werd beloond met een treffer. Een enigszins eenvoudig gegeven strafschop werd benut door Wout Slaghekke. In de tegenaanval werd de marge weer op drie gebracht, nadat Ter Horst op aangeven van Mickeal Stuut afrondde.

Na de thee gaf FC Suryoye niet thuis. Duels gingen verloren, over het hele veld werden verkeerde keuzes gemaakt en de bereidheid om voor elkaar te werken was er niet meer. Het was daarom niet verwonderlijk te noemen dat de bezoekers de overhand kregen. In de zestigste minuut werd het 4-2, na een prachtige aanval. Opnieuw was Slaghekke de doelpuntenmaker.

Na deze treffer golfde het spel op en neer. Zowel FC Suryoye als VV Reutum kregen enkele goede mogelijkheden op een treffer, maar ontbrak het in deze fase aan scherpte voor het doel. Zo bloedde de wedstrijd dood en werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Weliswaar zijn de drie punten binnen, maar is iedereen er achteraf over eens dat het een (heel) stuk beter moet.

Volgende week staat voor FC Suryoye opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt het stugge DSVD op bezoek, een elftal waar vorig seizoen twee keer niet van werd gewonnen. De blauwhemden zijn dus gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com