FC Suryoye overtuigt in Wierden

FC Suryoye overtuigt in Wierden

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt. Op bezoek bij Juventa’12, traditioneel een lastige uitwedstrijd, werd met 7-2 gewonnen.

De EnschedeĆ«rs openden goed, hadden veel de bal en drukten de thuisploeg naar achteren. Toch was het Juventa’12 dat de eerste kans kreeg. Het was aan doelman Bart Reinds te danken dat het 0-0 bleef. De sluitpost had een goede reflex in huis na een kopbal van de spits van de thuisploeg.

Na ruim twintig minuten begon de ‘Diego show’. De behendige buitenspeler scoorde nog in de eerste helft maar liefst vier keer.
Bij de eerste treffer werd de aanvaller op z’n wenken bediend door Mickael Stuut. De tweede treffer kwam volledig op het conto van Van der Weide zelf, door na een goede individuele actie de bal met een zwabber in het doel te schieten. De thuisploeg werd in deze fase van de wedstrijd compleet overrompeld door het vlotte aanvalsspel van de bezoekers. Job ter Horst was voor rust met twee assists erg belangrijk.

Na de thee veranderde het spelbeeld enigszins. De thuisploeg kwam er iets vaker uit en kreeg uit een van deze uitvallen een strafschop na een vermeende overtreding van Samir van Pieterson. Deze werd benut door de aanvoerder van Juventa’12. Na een klein uur spelen werd het verschil weer op 4 goals gebracht. Lucas Aydin rondde op aangeven van Van der Weide af.

Na zeventig minuten spelen verzorgde Marco Aydin de 1-6. De invaller slalomde behendig door de verdediging heen en schoot het leer in de verre hoek tegen de touwen. Het laatste kwart van de wedstrijd was een slordige fase, waarin nog wel twee treffers vielen te noteren. De thuisploeg kreeg opnieuw een strafschop die wederom werd benut door de aanvoerder. Het slotakkoord kwam op naam van Ter Horst, die daarmee de eindstand op 2-7 bracht.

Een verdiende en overtuigende overwinning voor de blauwhemden. Hierdoor is FC Suryoye na drie duels nog steeds zonder puntenverlies. Volgende week zondag is VV Reutum de tegenstander. Op sportpark Wesselerbrink-midden wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com