FC Suryoye moeizaam langs KVV Losser

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag in het nog prille seizoen drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. De Enschedeƫrs wonnen op eigen veld met 3-2 van KVV Losser.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen GVV Eilermark waren er drie wijzigingen in de basisformatie van FC Suryoye. Marco Aydin en Mickeal Stuut begonnen op de bank (misten de vrijdagtraining) en Samir van Pieterson moest verstek laten gaan vanwege z’n werk. Voor hen speelde het trio Augien Aslan, Brian Hanna en Robert Takak.

De oranjehemden kwamen sterk uit de startblokken en hadden het tactisch goed voor elkaar. Vanuit een solide organisatie werd middels de lange bal goed gebruik gemaakt van de stevige spits Niek Smudde en de daarop anticiperende (lopende) middenvelders. Het was daarom ook niet geheel verrassend dat KVV Losser op voorsprong kwam. De bezoekers kregen na een klein kwartier spelen een terechte strafschop nadat Takak ongelukkig z’n tegenstander pootje haakte in het zestienmetergebied. De penalty werd benut door Sander van der Meer.

FC Suryoye had na de tegentreffer veel de bal, maar maakte te vaak de foute keuze. Door een opvlieging van aanvaller Diego van der Weide, werd het toch al snel 1-1. Van der Weide dribbelde in de 25e minuut naar binnen en vond bij de tweede paal Brian Hanna. De jongeling was er als de kippen bij om het leer tegen de touwen te schieten. Ook na de gelijkmaker bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Suryoye had veel de bal maar moest waken voor de snelle omschakeling van de Lossenaren. Vlak voor rust had FC Suryoye recht op een strafschop, maar tot verbazing van alles en iedereen wuifde scheidsrechter Oscar Mentink dit weg. Hierdoor zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-1 tussenstand.

Na de pauze kwam Marco Aydin in het veld. Onder aanvoering van de aanvallende middenvelder werd er goed gecombineerd. De verdiende 2-1 viel na tien minuten in de tweede helft. Een uitstekende uittrap van doelman Bart Reinds werd opgepikt door Van der Weide, die op zijn beurt wederom Hanna bediende. KVV Losser werd teruggedrongen en het was FC Suryoye dat de klok sloeg. Nick Voogtsgeerd hielp FC Suryoye nog meer in het zadel, door een forse tackle te begaan die terecht met rood werd bestraft. In het tumult dat ontstond, kreeg Aslan zijn tweede gele kaart.

KVV Losser kwam in het vervolg van de wedstrijd maar sporadisch op de helft van de Enschedeƫrs. Het in de tweede helft goed voetballende FC Suryoye kwam een kwartier voor tijd terecht op 3-1. Invaller Markos Sayilik krulde een vrije trap in de korte hoek en liet daarmee de doelman van de bezoekers kansloos. In de slotminuten werd het nog wel 3-2, maar spannend werd het niet meer. Enigszins moeizaam werd de driepunter in de wacht gesleept. De vreugde op sportpark Wesselerbrink-midden was er na afloop niet minder om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com