FC Suryoye in seizoensouverture langs GVV Eilermark

FC Suryoye-Mediterraneo heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen. De Enschedeƫrs gaven zondagmiddag een prima voorbereiding een gevolg in de eerste competitiewedstrijd. GVV Eilermark werd op eigen veld met 4-2 aan de kant gezet.

De thuisploeg begon zoals verwacht aan de wedstrijd. Het zakte heel erg in en ging de fysieke duels niet uit de weg. De thuisploeg hanteerde veelal de lange bal en probeerde op deze manier spits Fahad Saadi in stelling te brengen. Het was diezelfde Saadi die na een klein kwartier spelen de 1-0 verzorgde. De aanvaller kopte raak na een vrije trap van Deli Nahrwold.

Ondanks de tegenslag bleef FC Suryoye voetballen en kwam het al snel op 1-1. De bal kwam na een lang lopende aanval terecht bij rechtsback Sakay Esen. De jongeling zette de bal voor op de inlopende Benjamin Can, die op zijn beurt geweldig inkopte. FC Suryoye drukte in deze fase door, maar werd geslacht in de counter. Verdediger Samir van Pieterson haalde na een half uur spelen in het zestienmetergebied Nahrworld neer. De terecht gegeven strafschop werd benut door Kenneth Cooper.

FC Suryoye schakelde een tandje bij. De bal ging sneller rond en de voorwaartsen werden iets makkelijker bereikt. De thuisploeg werd naar achteren gedrukt en dat resulteerde in de 37e minuut in de 2-2. Marco Aydin legde de bal op het middenveld terug op Can, die op zijn beurt Diego van der Weide de diepte instuurde. Met het nodige kunst- en vliegwerk kwam de bal bij Lucas Aydin die beheerst binnenschoot. Na deze domper, kreeg Eilermark voor rust nog een tegenslag te verwerken. Nahrwold dacht een overtreding te kunnen faken in het strafschopgebied, ware het niet dat de scheidsrechter de situatie goed door had. De leidsman bestraft de aanvaller met zijn tweede gele kaart.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Eilermark liep vooral naar achteren en schoot als het de bal had, het leer veelvuldig naar voren op de eenzame Saadi. FC Suryoye bleef vooruit voetballen en werd hiervoor beloond. Na ruim een uur spelen kopte Lucas Aydin tegendraads raak na een afgemeten voorzet van Van der Weide. De grensbewoners gaven in het restant van de wedstrijd achterin veel ruimte weg, maar hier kon FC Suryoye mede door een slechte eindpass niet direct van profiteren.

Uiteindelijk was het Mickeal Stuut die de wedstrijd besliste. De rappe aanvaller strafte in de 75e minuut een fout in de verdediging van Eilermark genadeloos af. In de slotfase kon FC Suryoye nog uitlopen naar 2-5 of 2-6, maar de ploeg ging slordig om met de kansen en had geen geluk dat de scheidsrechter twee keer een penalty niet toekende.

De kop is eraf, zondag is KVV Losser de volgende tegenstander. Op sportpark Wesselerbrink-midden wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com