Weghorst nieuwe trainer FC Suryoye

Walter Weghorst is de nieuwe hoofdtrainer van FC Suryoye-Mediterraneo. De 50-jarige Tubbergenaar tekent voor één seizoen met een optie op een extra jaar bij de Enschedese derdeklasser.

Weghorst is de opvolger van Theo Vonk, die de club eerder deze maand te kennen gaf naar het westen te zullen verhuizen. In de zoektocht naar een onafhankelijke trainer die ervaring, tactische discipline en didactische vaardigheden meebrengt, maar ook de doorstroom van jeugdig talent nastreeft, gold Weghorst na de nodige navraag al snel als topkandidaat.

Dat beeld werd in meerdere gesprekken met de beoogde trainer bevestigd, waarop de clubleiding met Weghorst een samenwerking voor een jaar, met een optie op een extra seizoen, overeenkwam. FC Suryoye wordt de zesde club waar hij als hoofdcoach aan de slag gaat. Weghorst begon bij De Tukkers, waarna hij TVC, de club die hij al speler diende, van de derde naar eerste klasse loodste. Ook met KOSC klom hij uit de derde klasse. Die functie combineerde hij een jaar lang met een stage bij Excelsior ’31, waarmee hij tevens zijn  TC1-diploma behaalde. Weghorst werkte vervolgens voor tweedeklasser Achilles ’12 en eersteklasser DETO uit Vriezenveen.

FC Suryoye, dat dit seizoen ondanks een tweede plek in de derde klasse met lege handen bleef, voorziet een match met de getalenteerde, maar tegelijk ervaren coach. Dat gevoel is wederzijds, laat Weghorst weten. ,,Ik ben zeer blij om als trainer aan de slag te gaan bij FC Suryoye-Mediterraneo. Er ligt een mooie uitdaging bij deze warme en ambitieuze club.”

De clubleiding van FC Suryoye is op haar beurt zeer verguld met de komst van Weghorst en heet hem van harte welkom bij onze trotse vereniging. De komende weken zal in samenwerking met Walter verder invulling gegeven worden aan de samenstelling van selectie, staf en de oefencampagne voor het komende seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com