Stoppende Tunc en Sarghini trefzeker in slotduel

Amanuel Tunc en doelman Achmed Sarghini hebben zondagmiddag op passende wijze afscheid genomen als spelers van het eerste elftal. ‘Mani’ scoorde z’n dertiende goal van het seizoen en kroonde zich daarmee tot clubtopscorer van dit seizoen. Achmed wist op zijn beurt de nul te houden maar verdubbelde bovendien de score vanaf de strafschopstip. De wedstrijd op Het Diekman tegen SC Enschede eindigde overigens in 0-2.

De wedstrijd stond in de tweede helft bol van de sentimenten. Zo kregen SC Enschede -spelers Patrick Schipholt en Kevin Tuin een waardig afscheid voor vele jaren trouwe dienst. Aan de andere kant werd doelman Achmed bedankt voor zijn dienstverband (sinds 2002!) door op de schouders van zijn medespelers naar de kant gedragen te worden. Hij werd twintig minuten voor tijd vervangen door a-junior Lukas Yacoub.

Mede doordat het spel vaak (en lang) werd stilgelegd, was er in tweede helft van goed voetbal geen sprake meer. Hoe anders was dat in het eerste bedrijf. FC Suryoye begon in de eerste minuten matig, maar denderde na de stroeve start door. De zwarthemden werden zoek gespeeld door het frisse aanvalsspel van de gasten. Er werden mooie aanvallen opgezet, maar helaas werden er grote kansen om zeep geholpen. SC Enschede mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 0-2 stond, waar het eigenlijk al 0-4, 0-5 had moeten/kunnen staan.

Door de winstpartij eindigt FC Suryoye in het seizoen 2016/2017 op de tweede plaats in de derde klasse A. Een knappe prestatie, maar desondanks staat de ploeg van scheidend trainer Theo Vonk met lege handen. Het elftal presteerde net als NEO heel erg constant, maar vergat echt te pieken op momenten dat het moest. Twee van de betere voetballende ploegen (plek 2 en 3 in de eindstand) staan uiteindelijk met lege handen. En dat mag gerust zuur genoemd worden.

Via deze weg een speciaal dankwoord aan alles en iedereen dat FC Suryoye een warm (blauw) hart toedraagt. Dit seizoen is weer eens gebleken hoe trouw, trots, fanatiek en meelevend jullie zijn. Hartelijk dank voor de support en tot over enkele maanden in het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com