FC Suryoye sluit thuis goed af

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Enschedeërs waren met 2-1 te sterk voor VV Oldenzaal.

Voorafgaand aan het duel werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om afscheid te nemen van twee, met alle respect,  veteranen. Achmed Sarghini en Amanuel Tunc kregen namens de club een presentje voor hun bewezen diensten (samen goed voor 15 jaar in het eerste elftal).

De thuisploeg begon ongeconcentreerd aan het duel en zag tot twee keer toe de bezoekers bijna op voorsprong komen. Het was aan Achmed en de lat te danken dat er niet werd gescoord. Aan de andere kant kreeg ook FC Suryoye dotten van kansen, maar ook de voorwaartsen van de blauwhemden hadden het vizier niet op scherp staan.

Na de pauze werd het spel er niet beter van. VV Oldenzaal moest winnen om de nacompetitieplek te ontlopen en gaf daardoor veel ruimte weg. FC Suryoye speelde slordig en wist nauwelijks te profiteren van de grote ruimtes op het veld. Na ruim een uur spelen viel de 1-0 dan toch. Op aangeven van Marco Aydin scoorde aanvoerder Christian Cicek. Dat het in deze fase geen 2, 3 of 4-0 werd mag een wonder worden genoemd, want onder meer Christian, Marco en Benjamin misten dotten van kansen.

De gemiste kansen kwamen FC Suryoye duur te staan, want een kwartier voor tijd werd het enigszins verrassend 1-1. VV Oldenzaal rook bloed en ging vol voor de winst. Kansen kreeg de ploeg van Clemens Zwijnenberg ook, maar het was aan scheidend doelman Achmed te danken dat er geen treffer viel.

In de slotfase kroonde invaller Sharbel Abouzeid, die dit seizoen te maken had met veel blessureleed, zich tot matchwinner. De sierlijke middenvelder tikte van dichtbij raak na een goede assist van b-junior Pieter Elia.

Nog een wedstrijd en dan is het alweer voorbij. De ploeg van trainer Theo Vonk sluit af met een uitwedstrijd, een derby tegen SC Enschede. De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com