FC Suryoye revancheert zich knap

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondag een goede overwinning geboekt. Op eigen veld wonnen de Enschedeërs met 4-1 van GVV Eilermark. De ultieme revanche voor FC Suryoye na de nederlaag in de heenwedstrijd.

FC Suryoye begon slecht aan het duel en kreeg in de vijfde minuut een strafschop tegen. Aanvoerder van de bezoekers, Kenneth Cooper, ging achter de bal staan maar zag zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door doelman Achmed Sargini. Na deze meevaller trok FC Suryoye het spel meer en meer naar zich toe.

Na ruim een kwartier spelen kwam Brian Hanna goed door op de rechterflank, maar verzuimde de jongeling de bal breed te spelen op de meegelopen Lucas Aydin. Niet veel later kwam de thuisploeg toch op voorsprong nadat ex FC Suryoye-aanvaller Ashur Gouriye de bal van ruim 30 meter in het doel schoot. De Enschedeërs zaten er kort op bij de grensbewoners en creëerden veel kansen. Onder meer Amanuel Tunc en Christian Cicek hadden het vizier niet op scherp staan waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Na de pauze begon FC Suryoye wederom slecht. Voorin ontbrak het aan de goede eindpass waardoor er balverlies werd geleden en GVV Eilermark gevaarlijk kon uitbreken. Een van die aanvallen resulteerde na een klein uur speler in de 1-1. Opnieuw kwam de naam van Ashur op het wedstrijdformulier, maar nu scoorde de aanvaller gelukkig voor hem wel in het juiste doel.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de treffer, want Benjamin Can wipte de bal in het doel na een briljante steekpass van Stefan Turkan. Het verzet van de ploeg van GVV Eilermark-trainer Wesley Sanders (ook ex FC Suryoye) leek gebroken, want Suryoye kreeg kans op kans. Christian wist door de verdediging heen te breken en scoorde in de zeventigste minuut de 3-1. Ook de 4-1 kwam op naam van Christian na een mooie combinatie met Benjamin.

Achterin speelden Bryan Kuipers (terug van een lange blessure), Sakay Esen (niet z’n vaste positie) en Carlo Karakas een goede wedstrijd. Door de overwinning klimt FC Suryoye naar plek drie op de ranglijst, maar speelt het geen rol van betekenis meer als het gast om de verdeling van de prijzen. Aankomende zondag is er opnieuw een thuiswedstrijd: VV Oldenzaal komt naar Sportpark Wesselerbrink-Midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com