FC Suryoye vergeet dubbele cijfers te halen

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft op Tweede Paasdag een simpele overwinning geboekt. Op eigen veld werd met 6-2 gewonnen van stadsgenoot De Tubanters. De score had veel hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat er (vooral in het laatste kwart) grote kansen om zeep werden geholpen.

Pasen wordt groots gevierd in onze gemeenschap, zoals verwacht stond er daarom weinig publiek langs de kant. Zonder de fanatieke aanhang begon FC Suryoye voortvarend aan de derby. Al na drie minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong. Carlo Karakas knikte de bal in na een goed genomen corner door Benjamin Can. Niet lang erna verdubbelde Christian Cicek de score na voorbereidend werk van Brian Hanna.

In plaats van door te drukken werd het spel van FC Suryoye minder en speelden de bezoekers verrassend goed en fris voetbal. Na ruim een half uur spelen kwam De Tubanters dan ook terecht op 2-1. Een strak schot was doelman Achmed Sarghini te machtig. Vlak voor rust leek FC Suryoye weer orde op zaken te stellen, maar Marco Aydin faalde nadat hij de doelman had uitgespeeld.

Na de thee opende FC Suryoye opnieuw furieus. Wederom werd de bal binnen vijf minuten in het doel gewerkt (steenharde kopbal van Amanuel Tunc) na een strak genomen hoekschop door Stefan Turkan. De Tubanters kwam er bij vlagen gevaarlijk uit via de behendige voorwaartsen, maar telkens stonden Robert Takak en Carlo Karakas goed opgesteld.

De 4-1 in de zeventigste minuut was er eentje om in te lijsten. Jeugdspeler Pieter Elia was het eindstation op aangeven van Brian nadat hij de diepte in was gestuurd door Benjamin. Even zakte de concentratie in deze fase weg bij de thuisploeg, waardoor De Tubanters met een mooi afstandsschot in de korte hoek op 4-2 kwam. FC Suryoye gaf in het laatste kwartier nog even gas en dat had twee treffers tot gevolg: uitblinker Brian verzorgde de 5-2 en het slotakkoord was voor spits Christian.

Een gebrek aan scherpte (en de juiste keuzes) voor het doel waren er debet aan dat er niet nog meer treffers vielen. Achtereenvolgens kregen Christian, Benjamin en Hanna reuze kansen op een treffer. Want na afloop was iedereen het erover eens dat de score veel, veel hoger had kunnen/moeten uitvallen. Door de overwinning klimt FC Suryoye naar de vierde plek op de ranglijst, maar lijkt het desondanks uitgespeeld als het gaat om de prijzen.

DSVD is de volgende tegenstander voor FC Suryoye. De Deurningers verkeren al weken in goede vorm en zijn op het slechte natuurgrasveld een moeilijke horde voor veel teams. FC Suryoye is dus gewaarschuwd, want tegen de roodwitten komt het zondagmiddag niet goed met alleen ‘tikkie-takkie’ voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com