FC Suryoye krijgt te weinig tegen De Tukkers

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zichzelf zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Op eigen veld werd onterecht met 2-1 verloren van De Tukkers en daardoor wisten de Enschedeërs niet te profiteren van puntenverlies van de concurrentie. Door de nederlaag lijkt FC Suryoye voor dit seizoen uitgespeeld.

In de warming-up moest Brian Hanna afhaken door een blessure. Een grote tegenvaller voor de blauwhemden, want de jongeling is al weken goed in vorm. Desondanks begon FC Suryoye op een zonovergoten sportpark furieus. Al na drie minuten spelen bracht Marco Aydin middels een goede individuele actie Amanuel Tunc in stelling die beheerst raak schoot. De thuisploeg kon alles behalve lang genieten van de voorsprong, want binnen drie minuten stond het alweer gelijk.

Ondanks de tegenslag bleef FC Suryoye goed spelen. Onder aanvoering van Marco werden goede aanvallen opgezet. Na een kleine twintig minuten spelen leek FC Suryoye op voorsprong te komen, ware het niet dat de bal na een pegel van Benjamin Can tegen de paal aan kwam. Ook Amanuel was dichtbij de 2-1, maar tot twee keer toe was het ‘net niet’. In de eerste helft kreeg De Tukkers een goede kans, maar die werd door goed keeperswerk van Achmed Sarghini onschadelijk gemaakt.

Na de pauze waren de kansen schaars voor beide ploegen en leek het warme weer zijn tol te eisen bij de spelers. Het spel werd steeds slechter en de ruimtes groter. Aanvoerder Christian Cicek leek de 2-1 te verzorgen, maar de doelman van de bezoekers wist op miraculeuze wijze met zijn hoofd de lob te keren.

In de zeventigste minuut een negatieve hoofdrol voor scheidsrechter De Jong. De arbiter zag een overduidelijke handsbal op de doellijn van De Tukkers ‘over het hoofd’. In plaats van een strafschop (en eventueel rood) liet de leidsman doorspelen. Een belachelijke beslissing, want zelfs Jules de Corte zou dit hebben gezien.

Een extra klap kregen de Enschedeërs in de 85e minuut. Een dom weggegeven vrije trap werd genadeloos afgestraft met een goede kopstoot van middenvelder Robin Schär. FC Suryoye ging in de slotfase nog wel op zoek naar de 2-2, maar gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

‘Wat als….’, die vraag kwam vaak voorbij na afloop van de wedstrijd. FC Suryoye had hele(!) goede zaken kunnen doen op de ranglijst, maar dat deed het dus niet. Door dit negatieve resultaat lijken de Enschedeërs uitgespeeld dit seizoen. Nog vijf wedstrijden te spelen, de eerst volgende is op Tweede Paasdag tegen De Tubanters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com