FC Suryoye wint zonder te overtuigen

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. De Enschedeërs waren in Losser met 4-1 te sterk voor laagvlieger AJC’96.

Ondanks het lekkere weer liet het publiek het afweten deze middag. Wellicht dat dit te maken had met de topper in de eredivisie tussen Ajax en Feyenoord. Achteraf gezien hebben de mensen weinig gemist.

FC Suryoye begon slap aan het duel en dat resulteerde in de achtste minuut in een achterstand. Augien Aslan kon een ingebrachte bal niet wegwerken waardoor het voor AJC’96-verdediger Laurens Huitink een koud kunstje was om de bal achter doelman Achmed Sarghini te krijgen. De bezoekers speelden zonder passie en betaalden daar in deze fase van de wedstrijd de rekening voor.

De tegentreffer gold als een wake-up-call voor FC Suryoye. Na een kwartier spelen namen de Enschedeërs het heft in handen en werden er veel (!) kansen gecreëerd. Zo waren Amanuel Tunc (kopbal van de lijn gehaald) en Marco Aydin (schot net langs de verkeerde kant van de paal) dichtbij de 1-1. De thuisploeg werd achteruit gedrukt en kon niet voorkomen dat de gelijkmaker alsnog viel. Brian Hanna reageerde attent nadat de bal terug kwam van de paal na een schot van Marco en tikte het leer tegen de touwen. Vlak voor rust kwam FC Suryoye terecht op voorsprong, want opnieuw reageerde Brian attent nadat de bal terug kwam van de lat na een stift van Amanuel.

Na de thee begon FC Suryoye in tegenstelling tot de eerste helft wel goed. Amanuel Tunc schoot na ruim vijftig minuten spelen raak na een ingestudeerde vrije trap (bedacht door Marco en Augien). Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld en daalde het niveau met de minuut.

De bezoekers werden slordig en verloren de grip op het middenveld waardoor de thuisploeg nog enkele keren gevaarlijk wist uit te breken. Uiteindelijk werd er nog een keer gescoord en die treffer kwam in de 75e minuut op naam van aanvoerder Christian Cicek na een assist van A-junior Manuel Abdo.

Positief is dat de traditioneel lastige uitwedstrijd uiteindelijk eenvoudig werd gewonnen. Daarnaast is het ook prettig dat de scheidsrechter geen enkele gele kaart hoefde uit te delen. Het spel moet wel veel beter, want volgende week wacht het sterke De Tukkers en moet er uit een ander vaatje worden getapt om een resultaat te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com