FC Suryoye wint ruim van koploper 

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag een uitstekende overwinning geboekt op koploper Vogido. Op eigen veld werd het 4-1 voor de ploeg van trainer Theo Vonk.

Na het debacle van het Nederlands elftal in Sofia was iedereen toe aan een lekker potje voetbal. Op een zonovergoten sportcomplex kwam het publiek massaal af op dit mooie affiche.
De thuisploeg speelde deze middag niet in het vertrouwde blauw omdat de bezoekers hun uittenue waren ‘vergeten’. De psychologische oorlog was voor aanvang van de wedstrijd dus al begonnen. Of had de materiaalman van Vogido nog last van de zomertijd?
Desondanks kwam FC Suryoye furieus uit de startblokken, want na een kleine vijf minuten spelen bracht aanvaller Marco Aydin zijn ploeg op voorsprong. Hij rondde fraai af nadat hij de diepte in was gestuurd door Augien Aslan.
Na de openingstreffer won Vogido veel duels, maar kwam in het eerste bedrijf eigenlijk nooit aan voetballen toe. Het was na een half uur spelen daarom verdiend te noemen dat het 2-0 werd. Een afgemeten voorzet van Sakay Esen werd bij de tweede paal grandioos binnengewerkt door Brian Hanna.
Van de marge van twee treffers kon de thuisploeg niet lang genieten. Binnen twee minuten krulde Vogido-aanvaller Bert Verschoor de bal uit een vrije trap achter doelman Achmed Sarghini. Ondanks de tegenslag bleef FC Suryoye sterk spelen en creëerde het grote kansen. Op aangeven van Christian Cicek kreeg Benjamin Can een open schotkans, maar zoals wel vaker dit seizoen had hij het vizier niet op scherp staan. Hierdoor zochten beide teams de kleedkamers op met een 2-1 ruststand.
Na de thee ging Vogido opportunistischer spelen en hanteerde het nog vaker dan in de eerste helft de lange bal. In de eerste vijftien minuten van de tweede helft mocht FC Suryoye van geluk spreken dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren, want de koploper uit de derde klasse kreeg een tweetal goede kansen. FC Suryoye daarentegen wist niet meer in de buurt te komen van het vijandelijk doel.
Een cruciaal moment doet zich voor in de 70e minuut. Doelman Achmed weet op grandioze wijze een inzet van de rechtsbuiten van Vogido te keren. In de aanval die volgt krijgt de thuisploeg een vrije trap die wordt binnengekruld door de ijzersterk spelende Stefan Turkan. Na de 3-1 was het verzet van de blauwzwarten gebroken en ging FC Suryoye frivoler voetballen en creëerde het de nodige kansen. Slechts een van die kansen ging erin: Amanuel Tunc vierde zijn rentree op met een kopgoal na een assist van Augien.
Door de overwinning heeft FC Suryoye de titelstrijd weer volledig opengegooid en ruiken GVV Eilermark en RKSV NEO weer bloed. Volgende week staat het treffen met AJC’96 op het programma. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com