Verdienstelijk punt FC Suryoye in enerverend duel

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het treffen met Juventa’12. In Wierden maakten beide ploegen er een attractief duel van. Het spel golfde op en neer er gebeurde heel erg veel voor beide doelen. Het publiek had over attractiviteit daarom niets te klagen.

Op het mooie sportcomplex van de fusieclub begonnen de gehavende (Amanuel Tunc, Sharbel Abouzeid en Bryan Kuipers waren niet fit) Enschedeërs goed aan het duel. Lucas Aydin kreeg een dot van een kans op aangeven van Benjamin Can, maar kopte van dichtbij helaas over. Dit goede begin werd geen goed vervolg gegeven. Erger nog, na een kleine tien minuten spelen kwam FC Suryoye op achterstand door een vlijmscherpe en goed uitgevoerde counter van de thuisploeg.

Ondanks de tegenslag bleef FC Suryoye bij vlagen goed voetballen en wist het kansen te creëren. Brian Hanna kreeg in de twintigste minuut een dot van een kans op de gelijkmaker, maar de jongeling faalde. Opnieuw werd een grote misser genadeloos afgestraft door de thuisploeg, want in de tegenaanval verdubbelde Juventa’12 de score. Ook na de 2-0 bleef FC Suryoye gaan en beloonde het zichzelf met de verdiende aansluitingstreffer. Brian werd door aanvoerder Christian Cicek alleen voor de keeper gezet en faalde deze keer niet: 2-1.

Voor rust kregen beide ploegen nog één grote kans op een treffer. Juventa’12 kon op 3-1 komen, ware het niet dat de nummer tien van de thuisploeg een slappe inzet produceerde. Eerlijk is eerlijk, hij had wellicht een vrije trap moeten hebben omdat FC Suryoye-verdediger Carlo Karakas slim vast hield. Ook Benjamin had kunnen/moeten scoren, ware het niet dat ook hij een slap schot produceerde na een goede voorzet van Stefan Yousef. Hierdoor zochten de elftallen de kleedkamers op met een 2-1 tussenstand.

Na de thee een tactische omzetting bij de bezoekers. De tegenvallende Benjamin werd eraf gehaald en Robert Takak kwam in het veld. Christian leek de stand al vroeg in de tweede helft op 2-2 te brengen, maar de aanvaller kwam niet voorbij de doelman van Juventa’12. Toch was het even later wel raak. Na een goede aanval, opgezet door Lucas Aydin, belandde de bal uiteindelijk bij Christian. Na een mooie passeerbeweging schoof hij de bal beheerst in de verre hoek. Vanaf dat moment onstond het duel van de keepers. Aan de zijde van de thuisploeg blonk de doelman uit met geweldige saves op inzetten van Christian, Marco Aydin en Brian. Maar ook aan de zijde van de bezoekers een uitblinker: doelman Achmed Sarghini redde enkele keren fraai op doelpogingen van de gevaarlijke voorwaartsen van Juventa’12. Hierdoor werd er niet meer gescoord en werd er na 92 minuten afgefloten door scheidsrechter Herdem.

Na afloop waren beide ploegen het er wel over eens dat een puntendeling op z’n plaats was. Juventa’12 en FC Suryoye lieten zien goed voetballende ploegen te zijn. Natuurlijk ging er ook veel mis, maar aan de spelopvatting van beide teams kan menig club in deze competitie een voorbeeld aan nemen. De volgende wedstrijd is een pittige voor FC Suryoye, want zondag komt de trotse koploper Vogido op bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com