FC Suryoye wint, heldenrol Sarghini

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft het lastige uitduel tegen VV Reutum gewonnen. Op sportpark De Kottenbrei waren de Enschedeërs zondag met 4-2 te sterk. Doelman Achmed Sarghini vervulde een heldenrol door bij een 1-0 achterstand een strafschop te keren.

De thuisploeg had, niet geheel verrassend, het kunstgrasveld links laten liggen om FC Suryoye op een drassig en hobbelig natuurgrasveld te bespelen. Reutum begon furieus aan het duel, want al na drie minuten werd het 1-0. FC Suryoye gaf in de openingsfase niet thuis, want het leek binnen tien minuten ook 2-0 te worden. De thuisploeg kreeg een terechte strafschop, ware het niet dat Achmed deze wist te keren en Sakay Esen alert was bij de weggeven rebound.

Nadat de Reutumse storm was gaan liggen, namen de bezoekers het heft in handen. Dit resulteerde al gauw in de gelijkmaker. Lucas Aydin zette de bal na een fraaie individuele actie voor, maar ging aan alles en iedereen voorbij. Sakay wist de bal nog wel te halen en legde de bal terug op Benjamin Can die op zijn beurt de bal fraai in de verre hoek wist te lobben.

Onder aanvoering van de sterk spelende Marco Aydin en Augien Aslan werden goede aanvallen opgezet. Deze dadendrang werd beloond met een voorsprong voor FC Suryoye. Een goed getrapte corner van Benjamin werd bij de tweede paal teruggekopt door Amanuel Tunc. Brian Hanna was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Op slag van rust leek de wedstrijd beslist te worden nadat FC Suryoye een terechte strafschop kreeg. Helaas voor de manschappen van trainer Theo Vonk miste Marco. Enigszins ontgoocheld zocht FC Suryoye de kleedkamer op met een 1-2 tussenstand.

Na de thee ging FC Suryoye door en drukte het de thuisploeg steeds verder naar achteren. Na een kleine tien minuten spelen scoorde Brian Hanna zijn tweede treffer van de wedstrijd nadat de doelman van Reutum de bal na een schot van de meegesprinte Carlo Karakas los liet. De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen de centrale verdediger van de thuisploeg na een uur spelen de directe rode kaart kreeg na een grove charge op Benjamin.

Op het zware veld werden de ruimtes steeds groter. FC Suryoye wist via de linkerflank mooie aanvallen op te zetten, maar telkens ontbrak het aan de juiste eindpass. Marco maakte nog wel zijn fout goed, door in de zeventigste minuut op geweldige wijze de 1-4 tegen het netje te poeieren. In plaats van bij deze stand de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, gingen de bezoekers enigszins dom/naïef aanvallen. Hierdoor kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden, waarvan er één (een afgeslagen corner) er nog in ging. Maar verder dan dat kwam Reutum niet.

De vooraf gevreesde uitwedstrijd tegen VV Reutum werd na een stroef begin uiteindelijk eenvoudig gewonnen door FC Suryoye. De ploeg heeft veerkracht getoond en beloonde zichzelf met een belangrijke driepunter. Volgende week is het weer derbytime: op sportpark Wesselerbrink-midden ontvangt FC Suryoye buurman Victoria’28. Heel graag tot dan.

 

Bron foto: www.vvreutum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com