FC Suryoye en NEO in evenwicht bij hervatting competitie

De eerste officiële wedstrijd in 2017 is voor FC Suryoye geëindigd in een remise. De Enschedeërs kwamen zondag op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen het hoog geklasseerde RKSV NEO. 

De thuisploeg begon furieus aan het duel, want al na vijf minuten viel er een dot van een kans te noteren. Een geweldige voorzet van Sharbel Abouzeid, die na lang blessureleed z’n eerste minuten in de competitie maakte, werd net over gekopt door Amanuel Tunc. Luttele minuten later raakte Bryan Kuipers in een duel geblesseerd waardoor de linkerverdediger met een flinke enkelblessure het veld moest verlaten. 

De ploeg uit Borne is een goed georganiseerd elftal dat enkele slimme en sterke spelers heeft. De zwart-witte brigade liet dat na een klein kwartier spelen ook zien. Een mooie dieptepass van Max Brunninkhuis werd op waarde geschat door Pascal van Berkum. De rechtsbuiten wist de bal keurig over doelman Achmed Sarghini te tillen. 

Na de openingstreffer bleef FC Suryoye goed voetballen en onder aanvoering van de sterk spelende Stefan Turkan werden er kansen gecreëerd. Een lob van Amanuel Tunc ging net naast de verkeerde kant van de paal en een inzet van Lucas Aydin werd goed gepareerd door de doelman van de bezoekers. Ook de doelman van FC Suryoye wist zich in deze fase te onderscheiden, want tot twee keer toe wist Sarghini een inzet van Brunninkhuis te stoppen. 

Na de pauze deed FC Suryoye er een schepje bij bovenop en drukte het NEO meer en meer achteruit. De al vroeg ingevallen Brian Hanna kreeg het op z’n heupen en was in de tweede helft zijn directe tegenstander keer op keer de baas. De verdiende 1-1 werd in de 60e minuut gescoord door Tunc, na geweldig voorbereidend werk van Brian. Binnen drie minuten leek het ook 2-1 te worden, ware het niet dat de inzet van Benjamin Can op miraculeuze wijze uit het doel werd gehouden door de doelman van NEO. Ook Tunc kreeg een goede kans, maar een uiterste inspanning van de aanvoerder van de bezoekers voorkwam een treffer.

Na deze kansenregen ging de storm van de Enschedeërs liggen en wist NEO goed dat het blij en tevreden mocht zijn met een punt. De uitstekend fluitende arbiter blies na 93 minuten voetbal voor het einde van de wedstrijd. FC Suryoye speelde sterk, maar beloonde zichzelf helaas niet met een driepunter. Het volgende duel staat voor aankomende zondag op de rol. Dan komt De Tubanters naar Sportpark Wesselerbrink-midden. Derbytime dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com