Boeiende Enschedese derby eindigt onbeslist

De derby tussen FC Suryoye en SC Enschede is zondagmiddag geƫindigd in 1-1.

Bekende gezichten aan beide kanten, want op het veld stonden veel spelers die in het verleden samen hebben gevoetbald. Het werd een pittig duel. Al na 5 minuten liep SC Enschede-trainer Paul Krabbe het veld in en schoot de bal weg na een beslissing van de scheidsrechter. Een nogal onbeholpen actie die hem op een reprimande kwam te staan. Daarna maakte een middenvelder van de bezoekers de eerste harde tackle die niet werd bestraft met de gele prent. Prima, maar dan moet je ook niet gaan drammen als het andersom ook het geval is.

Dan over naar het voetbal. De eerste dot van een kans was voor goalgetter Dave van der Molen. De rappe aanvaller schoot het leer echter voorlangs het doel van keeper Achmed Sarghini. Aan de andere kant viel er ook een goede mogelijkheid te noteren, ware het niet dat doelman Daylan Kuipers (het broertje van FC Suryoye-verdediger Bryan Kuipers) zijn fout herstelde nadat hij de bal los liet. Ook uit een goed ingestudeerde vrije trap was Dave dichtbij de openingstreffer, maar hij raakte de bal gelukkig voor FC Suryoye niet goed.

Na de thee kwam FC Suryoye al snel op voorsprong na een treffer van Christian Cicek. De van een blessure teruggekeerde aanvaller was alert nadat de bal via de lat voor z’n voeten kwam. In deze fase van de wedstrijd waren de blauwhemden de betere ploeg. Marco Aydin, die sterk speelde, leek de 2-0 te scoren maar zijn inzet kwam tegen de lat. Ook jongeling Bryan Hanna was dichtbij een verdubbeling van de score, ware het niet dat zijn kopgoal werd afgekeurd vanwege duwen/leunen.

Na deze fase namen de bezoekers het heft in handen. Doelman Daylan liet zien over een geweldige trap te beschikken en lanceerde keer op keer zijn aanvalslinie. Mede door goed verdedigen van Stefan Turkan werd de lange bal in eerste instantie onschadelijk gemaakt.

Twintig minuten voor tijd kwamen de zwarthemden op gelijke hoogte. Good-old Patrick Schipholt (met alle respect) werd gelanceerd door Dave en kapte verrassend naar z’n linkerbeen om het leer vervolgens in de korte hoek tegen de touwen te schieten. In het vervolg van de wedstrijd werden de ruimtes op het veld groter, maar beide clubs leden teveel balverlies om nog goede aanvallen op te zetten. Hierdoor eindigde dit boeiende gevecht in 1-1.

Het is (eindelijk) winterstop. Voor bepaalde spelers de ideale mogelijkheid om te herstellen van kwaaltjes. Woensdag sluit de selectie het seizoen gezamenlijk af met een etentje in de Hengelose binnenstad. Vrijdag volgt er nog een feestje (bruiloft van de hoofdtrainer). Op 4 januari wordt de training hervat. Via deze weg willen wij iedereen fijne feestdagen toewensen. Tot in het nieuwe jaar trouwe volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com