DSVD blijkt bananenschil voor FC Suryoye

FC Suryoye-Mediterraneo heeft zich zondagmiddag een slechte dienst bewezen. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Theo Vonk niet verder dan 2-2 tegen DSVD. Zonde, want de uitslagen op de andere velden waren gunstig.

Twee punten verloren of er toch eentje gewonnen? Deze vraag werd na afloop van de wedstrijd meerdere malen gesteld in de kleedkamer van de thuisploeg. Vooraf verwacht je natuurlijk drie punten, maar na een 0-2 achterstand bij rust kun je wellicht ook gematigd tevreden zijn met één punt.

Een vervelend incident op Sportpark Wesselerbrink-Midden na zeven minuten spelen. De wedstrijd werd door scheidsrechter Baardman stilgelegd nadat een speler van de bezoekers zijn knieschijf had verdraaid. Er moest een ambulance aan te pas komen om de speler naar het ziekenhuis te vervoeren. Via deze weg willen wij hem beterschap wensen. Na een oponthoud van bijna dertig minuten kon de wedstrijd worden hervat.

Marco Aydin was snel na de hervatting dichtbij de openingstreffer, maar na een goede individuele actie schoot hij naast. Vanaf dat moment werd DSVD sterker en werd het spel van de thuisploeg slordiger. Telkens ontbrak het aan scherpte/kwaliteit bij de eindpass. Het was daarom ook niet verrassend te noemen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. De ervaren Paul Eshuis strafte balverlies van Lucas Aydin genadeloos af door de bal achter doelman Achmed Sarghini te schieten. Een fout van de doelman, want de korte hoek moet voor hem zijn.

Met alle goede bedoelingen ging FC Suryoye op zoek naar de 1-1, maar opnieuw was het Paul Eshuis die drie minuten na de 0-1 de blauwhemden pijn deed. Een counter werd door hem beheerst afgerond. FC Suryoye had in deze fase niks te vertellen, want de bezoekers zaten er kort op en wonnen bijna alle duels.

Na de thee tapte de thuisploeg uit het spreekwoordelijke ‘andere vaatje’ en ging het fanatiek op zoek naar de 1-2. Deze dadendrang werd al snel beloond, want verdediger Carlo Karakas schoot goed raak na een vlot lopende combinatie met Amanuel Tunc. DSVD probeerde in deze fase vooral tegen te houden en deed dat vaak met fysiek (noem het gerust hard) spel. De uitstekend (!) fluitende scheidsrechter Baardman bestrafte enkele tackels terecht met de gele prent.

Na de aansluitingstreffer bleef FC Suryoye aanvallen produceren en werd het daarvoor opnieuw beloond. Na bijna zeventig minuten spelen kopte Amanuel (wie anders) de bal na een corner van de tegenvallende Benjamin Can goed in de hoek. De achterstand was goed gemaakt, maar zat er ook meer in? Het antwoord daarop is ‘ja’, want Marco kreeg oog in oog met de doelman van DSVD een dot van een kans, maar faalde helaas. Ook Amanuel was dichtbij de 3-2, maar zijn kopbal kwam tegen de lat. Aan de andere kant kreeg ook DSVD een enorme mogelijkheid op de 2-3, maar gelukkig voor alles en iedereen met een blauw hart belandde de bal in de handen van doelman Achmed.

Een vervelende nasmaak, maar er waren zeker ook lichtpuntjes. Er wordt namelijk weleens gezegd dat de juiste mentaliteit ontbreekt bij FC Suryoye. Ik denk dat er in de tweede helft wel degelijk een hecht team te zien was dat voor elkaar door het vuur ging.

Een lekker weekje rust voor de selectie, want de volgende wedstrijd staat pas voor 27 november op het programma. Dan is GVV Eilermark de tegenstander. Voor diegene met kleine pijntjes de ideale mogelijkheid om weer fris te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com