Imposante overwinning FC Suryoye bij koploper

FC Suryoye-Mediterraneo heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Victoria’28. Op bezoek bij de koploper en periodewinnaar werd het 2-6.

Op sportpark Wesselerbrink-Zuid leek het zondagmiddag alsof FC Suryoye een thuiswedstrijd afwerkte. De Suryoye-gemeenschap uit Enschede en Hengelo was massaal afgekomen op het treffen met de trotse koploper van de derde klasse. Teleurgesteld werd het publiek niet, integendeel! FC Suryoye trakteerde Victoria’28 op een pak rammel en liet het publiek genieten van goed spel en prachtige goals.

De wedstrijd begon voortvarend voor FC S, want Lucas Aydin punterde de bal na ruim vijf minuten spelen achter Victoria’28-doelman Bryan Jonkers. De bezoekers konden slechts kort genieten van de voorsprong, want Michael Stuut (ex-FC Suryoye) schoot het leer na een kwartier spelen op geweldige wijze tegen de touwen.

De tegentreffer deerde FC Suryoye niet, want al snel werd er een nieuwe voorsprong genomen door een prachtige vrije trap van Amanuel Tunc (voor de beelden verwijs ik u naar ons instagram-account). De thuisploeg kreeg in deze fase van de wedstrijd geen meter ruimte van de bezoekers. FC Suryoye speelde gewoon goed en dat resulteerde na 25 minuten spelen in de 1-3. Opnieuw Lucas die de doelman op grandioze wijze kansloos liet. Helaas kon de marge van twee goals niet worden vast gehouden tot aan de rust, want aanvoerder Jeroen Germeraad kopte Victoria’28 uit een corner uit het niets naar 2-3.

Na de pauze was het opnieuw FC Suryoye dat de klok sloeg. Duels werden gewonnen, achterin werd er niets weggegeven, fouten van elkaar werden gecorrigeerd en voorin werd er lustig op los gecombineerd. Vijf minuten na de thee beloonde Marco Aydin het goede spel van zijn ploeg door te scoren nadat de bal via de paal (schot Lucas) voor zijn voeten belandde: 2-4.

Amanuel maakte deze prachtige middag nog mooier, door ook de 2-5 (assist Benjamin Can) en de 2-6 (assist Marco) te verzorgen. Tussen deze twee treffers door moest Victoria’28-middenvelder Don Yildirim het veld verlaten nadat hij voor een overtreding op Brian Hanna zijn tweede gele kaart kreeg. Een ander mooi moment in de slotfase was dat Christian Cicek na lang blessureleed zijn rentree maakte.

TROTS, dat was iedereen na afloop die FC Suryoye een warm hart toedraagt. Deze middag klopte werkelijk alles en dat dwongen de bezoekers zelf af. Aan de andere kant is er natuurlijk ook het besef dat deze overwinning niets waard is als volgende DSVD niet verslagen wordt. Om trainer Theo Vonk te citeren: ‘jullie mogen allemaal een dag genieten van een overwinning, daarna moet de focus weer op zondag gericht zijn’. Bij die woorden sluit ik mij graag aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com