FC Suryoye na rust langs AJC’96

FC Suryoye na rust langs AJC’96

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondag drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van hekkensluiter AJC’96. 

De Enschedeërs begonnen goed aan de wedstrijd en leken in de tiende minuut ook op voorsprong te komen. Benjamin Can krulde de bal op de rand van het zestienmetergebied in de verre hoek, maar helaas voor alles wat FC Suryoye een warm hart toedraagt kwam het leer tegen de paal. Aan de andere kant werd de ploeg uit Losser ook gevaarlijk via middenvelder Kemal Sari. Na een goede individuele actie van de middenvelder kwam de bal bij spits Rick Bartels. De aanvalsleider van de bezoekers produceerde echter een slap schot.  

Naarmate de eerste helft vorderde, werd FC Suryoye steeds slordiger en grossierde het in het maken van de verkeerde keuzes in de eindpass. Hierdoor vielen er geen grote kansen meer te noteren. De bezoekers daarentegen probeerden door middel van veel fysiek, gesteund door hun fanatieke publiek, het spel van de blauwhemden te ontregelen. De spelers van AJC’96 schroomden niet om de wedstrijd ‘dood’ te maken, getuige de vele keren dat er een blessurebehandeling werd aangevraagd. 

Vlak na de thee werd een verkeerde keuze op het middenveld genadeloos in de counter afgestraft door de bezoekers. Enigszins gelukkig belandde de bal na een schot van een AJC’96-speler via verdediger Robert Takak achter doelman Achmed Saarghini in het doel. 

FC Suryoye rechtte de rug en begon met het produceren van een aanvalsgolf. Deze dadendrang werd na ruim een uur spelen beloond. De bal kwam na een afgeslagen corner bij verdediger Carlo Karakas terecht, die op zijn beurt de bal tegen het net poeierde. Een kwartier voor tijd volgde ook de verdiende voorsprong. Lucas Aydin was alert in ‘de zestien’ en rondde bekwaam af nadat de bal via een verdediger van de bezoekers voor z’n voeten kwam. 

Onder aanvoering van de sterk spelende Bryan Kuipers werd er achterin niks meer weggeven en ging FC Suryoye op zoek naar de verlossende 3-1. Mede door een paar verkeerde keuzes moest het fanatieke publiek van de thuisploeg tot de 88e minuut wachten tot deze treffer viel. Brian Hanna nam een korte corner, Benjamin zette voor en Amanuel Tunc liet maar weer eens blijken een goede kopper te zijn: de nieuwbakken vader kopte de bal tegendraads tegen de touwen. 

Nee, van goed spel bij de thuisploeg was deze middag geen sprake. FC Suryoye had geluk dat het in de Lossenaren  een zwakke tegenstander had. Volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd tegen koploper Victoria’28. Dan moet er echt uit een ander vaatje worden getapt om uiteindelijk met een goed resultaat de straat over te steken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com