El Presidente leeft voort bij FC Suryoye

Uit het oog, maar niet uit het hart. Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de voetbalclub FC Suryoye-Mediterraneo de belangrijkste persoon uit haar bestaan verloor: Romano Martelli.

Op 16 oktober 2014 ontvingen wij het droevige bericht dat onze bekwame en markante voorzitter plotseling het leven had gelaten. Martelli, die 73 jaar werd, liet een nog altijd voelbare leegte achter binnen de vereniging.

Als speler, trainer, scheidsrechter en voorzitter was hij vijftig jaar lang de grootste ambassadeur van de club. Martelli stuwde FC Suryoye-Mediterraneo als energieke en ambitieuze preses naar grote triomfen. In de laatste zes jaar voor zijn overleden klom zijn hoofdmacht met drie promoties van de zesde naar de tweede klasse.

De naam van de initiator van het succes werd in 2010 vereeuwigd door een bedrijventoernooi naar hem te vernoemen. De Martelli Cup is sindsdien uitgegroeid tot een drukbezocht en prestigieus evenement. Zo eert FC Suryoye haar Italiaanse grootvader jaarlijks op grootse wijze.

El Presidente is niet meer maar de club heeft gelukkig zijn prachtige persoonlijkheid geërfd. Zo tornt niemand aan zijn sportieve ambities, wordt de door hem zo gekoesterde gastvrijheid altijd beschermd en galmen zijn aanstekelijke leuzen nog altijd door het nieuwe clubgebouw van FC Suryoye. En dat blijft voor altijd.

Rust zacht voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com