Ontketende Marco Aydin wijst FC Suryoye de weg


FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagmiddag een eclatante overwinning geboekt op Juventa’12. De Enschedeërs waren met maar liefst 5-1 te sterk voor de club uit Wierden. Marco Aydin was met drie prachtgoals de man van de wedstrijd aan de kant van FC Suryoye.

Eerlijk is eerlijk, Juventa’12 had in de beginfase het betere van het spel. De fusieclub voetbalde zoals voetbal gespeeld moet worden: rustige opbouw, lopende middenvelders, het balletje laten vallen op de onderkomende mensen om vervolgens de voorwaartsen in stelling te brengen. Enigszins gelukkig kwamen de bezoekers na twintig minuten spelen op voorsprong. FC Suryoye-verdediger Robert Takak maaide over de bal heen waardoor middenvelder Joshua ter Avest van Juventa’12 de bal eenvoudig achter doelman Achmed Saarghini wist te schieten.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer grip op het spel. In de dertigste minuut leek het even 1-1 te worden. De wederom (!) sterk spelende Augien Aslan schoot na een korte corner de bal snoeihard tegen de lat. Luttele minuten later was het dan toch raak, en hoe! Marco Aydin werd vrijgespeeld door Augien en liet met een geweldige stift net buiten het zestienmetergebied de boomlange doelman van de bezoekers kansloos. Diezelfde Marco stond ook aan de basis van de 2-1. De nieuwkomer haalde de achterlijn en trok de bal goed terug op de meegelopen Benjamin Can. Voor de aanvoerder was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten.

Na de pauze kreeg FC Suryoye vleugels en leek Juventa’12 het he-le-maal kwijt te zijn. Met het nodige geluk werd het na vijftig minuten spelen 3-1. De bal werd na een corner van Benjamin in eigen doel gekopt door een verdediger van de ploeg uit Wierden. Geluk zat er bij de 4-1 en 5-1 van Marco niet bij. De aanvaller liet het publiek zien over een arsenaal aan kwaliteit te beschikken. Bij zijn tweede treffer stuurde hij middels een prachtige kap zijn directe tegenstander het bos in, om vervolgens de doelman met een schijnschot en een simpele schuiver kansloos te laten. De laatste goal van FC Suryoye was de mooiste aanval van de middag. Bryan Kuipers werd over de linkerflank de diepte in gestuurd, haalde de achterlijn en trok de bal terug op Marco. De jongste van de gebroeders Aydin trok naar binnen en schoot de bal tegen de winkelhaak in het doel.

Ondanks de waslijst aan afwezigen (Brian Hanna, Christian Cicek, Sharbel Abouzeid, Stefan Turkan en Alex Gelici), liet FC Suryoye deze middag zien een echt team te zijn. Frustraties zijn er amper, er wordt voor elkaar geknokt en de gunfactor is meer dan aanwezig. Als dit kan worden vast gehouden dan kan het een mooi seizoen worden voor de blauwhemden.

Volgende week een pittige uitwedstrijd voor FC Suryoye. De ploeg van trainer Theo Vonk gaat dan op bezoek bij De Tukkers. In Albergen wordt er om 14:00 uur afgetrapt. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com