Collectief FC Suryoye boekt verdiende overwinning

FC Suryoye-Meditteraneo heeft zondag drie punten overgehouden aan de derby tegen RKSV Vogido. Op sportpark Het Wooldrik werd het 0-1 door een doelpunt van invaller Stefan Yousef. Op de overwinning van de ploeg van trainer Theo Vonk en assistent-trainer Yasin Bayar viel helemaal niets af te dwingen.

FC Suryoye hanteerde tegen de koploper van de derde klasse een andere tactiek dan normaal en leek daarmee de thuisploeg volledig te verrassen. Vogido moest het spel maken, iets dat ze niet graag doen. Vaak werd door verdediger Sjors Migchelbrink de lange bal gehanteerd, maar telkens rolde de bal uit het speelveld. FC Suryoye stond verdedigend geweldig, maar kon voorin ook geen potten breken. Het publiek kreeg daardoor een saaie eerste helft voorgeschoteld.

Na de pauze bleef FC Suryoye gegroepeerd spelen en was er voor de thuisploeg geen doorkomen aan. Na een individuele actie van Brian Hanna trok de jongeling na een klein uur spelen de bal op de achterlijn terug naar de meegelopen Stefan Yousef. Stefan schoot uit de draai de bal in de lange hoek: 0-1.  In deze fase van de wedstrijd werd Vogido overlopen en mocht het van geluk spreken dat FC Suryoye de score niet verdubbelde. Onder meer Stefan (een op een met de doelman), Pieter (lat) en Brian (van de lijn gehaald) waren hier debet aan.

Na deze kansenregen leek het voor de bezoekers moeilijk te worden om de 0-1 vast te houden, want Brian kreeg in de 70e minuut de rode kaart. De overtreding had ook afgedaan kunnen worden met een gele kaart, maar mede door het geschreeuw van de Vogido-bank werd Brian (vorig jaar nog actief voor de A1 van Vogido) van het veld gestuurd. Uit het oog uit het hart moeten ze daar gedacht hebben.

Ook tegen tien man kon de thuisploeg niets uitrichten. De verdediging van FC Suryoye stond als een huis, Augien Aslan won voor de verdediging al zijn persoonlijke duels en Lucas Aydin hield voorin het balletje veelvuldig vast. Nee, ook na 96 minuten spelen viel er geen enkele kans voor de thuisploeg te noteren. Iedereen was het er na afloop wel over eens dat het een meer dan verdiende overwinning was voor de bezoekers.

Juventa’12 de volgende tegenstander van FC Suryoye. De ploeg uit Wierden komt zondag naar Sportpark Wesselerbrink-midden. Aanvang van de wedstrijd is zoals gebruikelijk om 14:00 uur. Heel graag tot dan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com