Strijdlustig FC Suryoye houdt drie punten thuis

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft wederom drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. Op eigen veld was de ploeg van trainer Theo Vonk zondagmiddag met 2-1 te sterk voor WVV’34 uit Hengevelde.

Op een zonovergoten Sportcomplex Wesselerbrink-midden kregen de vele toeschouwers geen goed voetbal voorgeschoteld. Het fysiek sterke WVV’34 probeerde door vroeg druk te zetten de thuisploeg het voetballen onmogelijk te maken. FC Suryoye hanteerde daardoor vaker dan normaal de lange bal. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de spits van de groengelen, maar gelukkig voor de blauwhemden faalde hij oog in oog met doelman Achmed Saarghini.

Na ongeveer dertig minuten spelen was het aan de andere kant wel raak. Verdediger Carlo Karakas kopte de bal na een goed genomen corner door Benjamin Can tegen het net. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want WVV’34 profiteerde van een arbitrale dwaling. Doelman Achmed werd in ‘zijn’ vijfmetergebied aangevallen, liet de bal los waardoor de bal bij de tweede pal kon worden binnengetikt door de middenvelder van WVV’34: 1-1.

Na de rust begon FC Suryoye  onder aanvoering van de sterk spelende Augien Aslan goed aan de tweede helft. Lucas Aydin en Amanuel Tunc kregen beide een goede kans om aan te leggen rond het zestienmetergebied, maar hun inzet ging rakelings naast het doel. Aan de andere kant kreeg ook WVV’34 goede mogelijkheden. Opnieuw zag de arbiter een overduidelijke (!) overtreding op een speler van FC Suryoye over het hoofd, waardoor het bijna 1-2 werd. Gelukkig schoot de spits van de bezoeker de bal hard tegen de lat.

Beide ploegen leken af te stevenen op een puntendeling, ware het niet dat Carlo in de tachtigste minuut na een goede combinatie met Marco Aydin de bal in de korte hoek achter de doelman van WVV’34 zag belanden. Een gelukje voor de thuisploeg, want de keeper maakte een gigantische fout door over de bal heen te duiken. Met man en macht en maar liefst twaalf minuten (!) blessuretijd gingen de bezoekers in de slotfase op zoek naar de 2-2, maar mede door goed keeperswerk en scherp verdedigen viel er geen treffer meer.

Volgende week is het weer derbytime voor FC Suryoye. Dan gaat de ploeg op bezoek bij koploper Vogido, dat een superstart kent met 10 punten uit 4 duels. Het duel op Sportpark Het Wooldrik begint om 14:00 uur. Heel graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com