FC Suryoye niet opgewassen tegen slim en fel NEO

Een nieuwe domper voor FC Suryoye. Zo mag je de tweede nederlaag van het prille seizoen wel omschrijven. De ploeg van trainer Theo Vonk verloor zondag met 3-0 op bezoek bij NEO. De bezoekers hadden veel de bal, creëerden ook kansen, maar NEO sloeg genadeloos toe in de counter.

Op het prachtige complex van NEO maakten beide ploegen er een mooi duel van. Het spel golfde op en neer zonder dat er grote kansen vielen te noteren. Na een kleine tien minuten was het direct raak voor de thuisploeg. Job Ravelli leverde een goede voorzet af op het hoofd van Jochem Stam die met een goede kopbal doelman Aho Issa verschalkte. FC Suryoye liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en ging op zoek naar de 1-1. Amanuel Tunc werd goed in stelling gebracht door een voorzet van Benjamin Can, maar de aanvoerder schoot de bal van dichtbij naast NEO-doelman Martijn Jacobs.

Waar FC Suryoye in het tweede deel van de eerste helft op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker, kregen de Enschedeërs in deze fase van de wedstrijd de rekening gepresenteerd voor het naief aanvallen. NEO was fel in de duels en loerde op de counter. Twee vlijmscherpe uitvallen zorgden prompt voor een 3-0 tussenstand.

Na de thee bloedde de wedstrijd een beetje dood. FC Suryoye probeerde een offensief op te zetten, maar dat bleef eigenlijk uit. NEO verdedigde de 3-0 voorsprong door nog steeds voor elke meter te strijden. Aan beide kanten viel er nog een grote kans te noteren. Uitblinker Max Brunninkhuis probeerde met een stift FC Suryoye-doelman Issa te verschalken. FC Suryoye was nog dicht bij de eretreffer, maar Benjamin faalde na goed aangeven van invaller Stefan Turkan.

Al met al een terechte nederlaag voor de Enschedeërs. De ploeg werd deze middag gestraft voor de naïeve manier van voetballen, met name bij balverlies. Hierdoor staat de teller na twee wedstrijden nog steeds op nul punten. Volgende week staat er een derby op het programma. Dan gaat FC Suryoye op bezoek bij het vernieuwde De Tubanters.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com