Onnodige nederlaag voor FC Suryoye

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo is het seizoen 2016/2017 begonnen met een nederlaag. Op eigen veld gingen de Enschedeërs zondagmiddag met 3-1 onderuit tegen VV Reutum.

Ondanks een waslijst aan afwezigen begon FC Suryoye uitstekend aan het duel. Dat resulteerde na een kleine twintig minuten in de verdiende voorsprong. Een aanval opgezet door A-junior Sakay Esen, kwam via aanvoerder Ammanuel Tunc bij de 19-jarige Brian Hanna. De nieuweling van FC Suryoye rondde bekwaam af.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na een half uur spelen werd het 1-1. Doelman Aho Issa wist de bal na een schot buiten ‘de zestien’ niet ver genoeg naar de zijkant te boksen, waardoor het voor de middenvelder van Reutum niet meer moeilijk was om het netje te laten bollen. In het vervolg van de eerste helft bleef FC Suryoye de betere partij en dat restulteerde bijna in de 2-1 van B-junior Pieter Elia. Zijn kopbal ging helaas net naast.

Na de pauze werd het spel fysieker en waren de kansen voor beide ploegen schaars. Reutum mocht blij zijn dat het na een uur spelen nog met elf spelers op het veld stond, want de aanvoerder van de bezoekers moest eigenlijk zijn tweede gele kaart krijgen. Een typisch gevalletje van ‘het sparen van de speler’.

In de slotfase van het duel trok Reutum toch aan het langste eind. Een van de vele lange peren naar voren werd door de uitstekend spelende Sakay verkeerd ingeschat. Dit resulteerde prompt in de onterechte 1-2. In de laatste minuten werd Carlo Karakas nog naar voren gestuurd om va banque te spelen, maar dat resulteerde niet in de gelijkmaker. Het werd in de slotseconden zelfs nog 1-3.

De nederlaag kwam hard aan na afloop, vooral omdat het gevoel overheerste dat deze verliespartij totaal niet nodig was. Aan de andere kant was er ook realisme, want de nodige (belangrijke) spelers werden gemist. FC Suryoye kan zich zondag tegen NEO revancheren. Wij hopen u in Borne te mogen verwelkomen. Graag tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com