Vakantie voorbij: Wat u deze zomer miste bij FC Suryoye?

De zomerstop is ten einde. Het nieuwe voetbalseizoen gaat over een paar weken van start en als de laatste jeugdteams van FC Suryoye-Mediterraneo maandag de training hervatten, is iedereen weer in voorbereiding op het voetbaljaar 2016/2017. Het eerste elftal is alweer bijna een maand onderweg. Wat heeft u gemist toen u deze zomer in een hangmat lag?
– Het eerste elftal van FC Suryoye is alweer bijna een maand in training. De selectie van de nieuwe hoofdtrainer Theo Vonk en assistent-trainer Yasin Bayar, bestaande uit acht nieuwelingen en een tiental talenten uit de jeugd, zit middenin de oefencampagne. Zo werden oefenwedstrijden tegen Juliana Hengelo (2-1) en Hector Goor (1-3) gewonnen en ging het vriendschappelijke duel met Barbaros (2-3) verloren.
– FC Suryoye is nog altijd niet verlost van de blessurevloek. Het laatste slachtoffer is Sharbel Abouzeid (foto, boven), de veelbelovende middenvelder die overkwam van HVV Hengelo. Zijn knieblessure lijkt gelukkig mee te vallen. Spits Christian Cicek werkt bij de fysio nog altijd hard aan zijn revalidatie, na de horrorblessure die hij in februari opliep. Ook Benjamin Can, Alex Gelici (beiden knie), Stefan Turkan en Ario Saado (beiden enkel) zijn herstellende.
– Wist je dat twee van onze selectiespelers zelfs al tegen een profclub geoefend hebben? Onze Armeense tandem Alex Gelici en Carlo Karakas speelden deze zomer tegen Heracles Almelo. Gelici maakte deel uit van de Almelose selectie die met 0-13 ten onder ging tegen eredivisionist terwijl Karakas met zijn oude club PH een pak rammel kreeg van de ploeg van John Stegeman. Uiteraard lag dat niet aan onze centrale verdedigers.

– We maken kleine stapjes op de accommodatie. Aan het eind van vorig seizoen zijn de verouderde douchekoppen vervangen. Voor dit seizoen is besloten om met buurman UDI alle kleedkamers te delen, hetgeen betekent dat wij op de maandag, woensdag en vrijdag over alle kleedkamers kunnen beschikken. De buren mogen op de dinsdag en donderdag ook gebruik maken van ‘onze’ kleedkamers. We hebben afgelopen seizoen metingen gehad van de lichtsterkte op het kunstgrasveld. Wat wij vermoedden, is daarin geconstateerd, namelijk dat het veld niet goed genoeg verlicht wordt. Waarschijnlijk wordt dat probleem nog deze maand verholpen door de gemeente.

– De materiaalman laadt zijn batterijen op tijdens een welverdiende vakantie. We doen een dringend beroep op een ieder om de komende weken meer nog dan voorheen de velden, kleedkamers en het materiaalhok netjes achter te laten.

– Op 17 juli heeft de club de vrijwilligersdag gehouden. Tientallen vrijwilligers zijn door de clubleiding in het zonnetje gezet en daarmee bedankt voor hun bijdragen in het voorbije voetbaljaar. We hopen ook dit seizoen een beroep op hen te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com