Can Mode grijpt gigantische wisselbeker in prachtige Martelli Cup

De 7e editie van de Martelli Cup, het eerbetoon van voetbalvereniging FC Suryoye-Mediterraneo aan haar overleden voorzitter Romano, was afgelopen weekend nog groter, gezelliger en drukker dan in voorgaande jaren. Onder toeziend oog van honderden toeschouwers prolongeerde Can Mode uiteindelijk de titel.

De zon heeft altijd geschenen op ‘Romano’s dag’. Dat was afgelopen zondag ook zo, want met 27 graden mag je best spreken van het feit dat de weergoden ons goedgezind zijn. Naarmate de dag vorderde, werd het drukker en drukker op sportpark Wesselerbrink-midden. Aan alles was gedacht door de organisatie. Extra flessen water voor de spelers, een springkussen voor de allerkleinsten en Calippo’s en Rakketjes voor iedereen die toe was aan een beetje verkoeling. Natuurlijk mocht de barbecue, de specialiteit van de grillmasters van de vereniging, niet ontbreken.

Marco Aydin
Het beloofde vooraf een spannend toernooi te worden, want met ploegen als City Lounge XL, het sterrenensemble van Bella Napoli, FM Fashion, het talentvolle team van GGM Gastro, Mirza.nl, Masada en Pizzeria La Riviera (speciaal voor dit toernooi nieuwe shirts aangeschaft) waren er genoeg kanshebbers aan te wijzen voor de titel. Het jonge team van GGM Gastro kreeg naarmate het toernooi vorderde het publiek steeds meer achter zich geschaard. Het elftal, bij elkaar gebracht door Ruben Inan en Thomas Isik, maakte voetballend een uitstekende indruk. Helaas kwam het in de finale net tekort tegen de ervaren jongens van Can Mode. In de finale was er een glansrol voor Marco Aydin, de nieuwe Hoofd Opleiding en eerste elftal-speler van FC Suryoye. Hij was twee keer trefzeker en leidde ook het derde doelpunt in: 3-0. Een half uur eerder had Mirza.nl beslag gelegd op de derde plek door de penalty’s beter te nemen dan Masada.

Fair Play
Voor de 24 deelnemende teams was er nog een beker te winnen. De aangestelde scheidsrechters kregen de opdracht om na iedere wedstrijd de voetballende teams te beoordelen op sportiviteit. Bij Romano stond fair play altijd hoog in het vaandel. Na afloop werden alle gemiddeldes door de organisatie bij elkaar opgeteld en daarbij kwam City Lounge XL als sportiefste ploeg uit de bus.

Ook de teams die geen spelers hadden geselecteerd uit de top van het amateurvoetbal willen wij bedanken voor hun sportieve en gezellige deelname. Een dergelijk toernooi kan natuurlijk ook worden aangegrepen om de sociale banden te onderhouden. Zonder jullie is het niet mogelijk om een dergelijk succesvol toernooi te organiseren.

Tevens gaat onze dank uit naar de bezoekers van onze haflé. Mede dankzij de gangmakers uit onze B1 en A1 konden we vrijdag op een geweldige feestelijke manier de Martelli Cup inluiden. We willen alle bezoekers, deelnemers, vrijwilligers, scheidsrechters, sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan het topweekend. Zo had onze voorzitter het evenement graag gezien. Dank en hopelijk tot volgend jaar allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com