FC Suryoye verlengt verblijf in derde klasse

FC Suryoye-Mediterraneo is ook komend seizoen actief in de derde klasse. Lijfsbehoud hing voor de Enschedeërs al langer in de lucht, maar werd donderdagmiddag pas officieel toen de KNVB zoals verwacht liet weten de zaak van de gestaakte wedstrijd tegen MVV (1-2) te seponeren. Daardoor bleef ook de nederlaag tegen kampioen SDC zonder gevolgen, al kwam FC Suryoye in Denekamp nog heel dicht bij een periodetitel (3-1).

FC Suryoye 1-2 MVV ’29
De ontmoeting met promotiekandidaat MVV ’29 werd vorige week na 31 minuten spelen gestaakt. FC Suryoye was na een sterke start op voorsprong gekomen door een fraaie treffer van Farough Saadi. De gasten uit Mariaparochie kropen halverwege de eerste helft langszij. De wedstrijd werd na ruim een half uur spelen onnodig en direct gestaakt, waardoor werd het duel pas donderdag werd hervat. FC Suryoye incasseerde in het sportieve restant direct een tegentreffer (1-2) en kwam die uiteindelijk niet meer te boven. Op zondag al had Vogido echter op bezoek bij Bon Boys met 0-4 verloren, waardoor het verschil voor de laatste speeldag vier punten bedroeg. FC Suryoye was op dat moment officieus veilig, maar wachtte nog wel op bericht van de KNVB omtrent het gestaakte duel met MVV. Het verlossende woord kwam vandaag. Zowel MVV als FC Suryoye zijn, zoals al werd verwacht, vrijgesproken.

SDC ’12 3-1 FC Suryoye
Een duel om des keizers baard, zoals dat zo mooi heet. FC Suryoye en SDC kozen er ondanks de geringe belangen voor met de sterkste formaties aan te treden. Al was het maar uit respect voor de ploegen die nog streden voor de periodetitel. In theorie had ook FC Suryoye nog kans op promotie naar de tweede klasse. Alleen moest het dan wel heel raar lopen bij de andere wedstrijden. Gek genoeg kwam dat scenario nog heel dichtbij. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd maar werd niet gescoord. Na rust gebeurde dat wel. Toen Ario Saado na een uur spelen een afgeslagen corner fraai tot doelpunt promoveerde, had FC Suryoye zelfs virtueel de derde periodetitel in bezit. In het laatste kwart stelde de kampioen toch nog orde op zaken. In een tijdsbestek van vijf minuten boog SDC de score om, waarna beide trainers van de gelegenheid gebruik maakten om een aantal publiekswissels door te voeren. Zo maakte keeper Lukas Yacoub, die een sterk seizoen beleefde bij de A1, nog zijn debuut in onze hoofdmacht. De getalenteerde sluitpost kon niet voorkomen dat SDC er nog 3-1 van maakte.

Via deze weg willen we alle supporters bedanken die het afgelopen seizoen aanwezig waren bij de wedstrijden van ons eerste elftal. We hopen jullie komend seizoen weer in grote getale te kunnen verwelkomen rond de duels van onze hoofdmacht. Op de website zullen we jullie de komende weken en maanden blijven informeren over de activiteiten bij onze club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com