FC Suryoye A1 loopt titel op doelsaldo mis

Het hele seizoen waren ze heer en meester, maar op de slotdag ging het toch mis. FC Suryoye-Mediterraneo A1 moest afgelopen weekend in de laatste speelronde het kampioenschap in de tweede klasse op basis van een minder doelsaldo aan concurrent EMOS laten: 6-1.

De titelfavorieten moesten in een onderling gevecht uitmaken wie kampioen zou worden en daarmee meteen ook een ticket voor de eerste klasse zou bemachtigen. Koploper FC Suryoye begon met drie punten voorsprong aan het treffen met de nummer twee op de ranglijst. Op voorhand wist de ploeg van Matheus Can al wel dat bij een nederlaag de titel voor EMOS zou zijn. Die club beschikte immers over een beter doelsaldo.

Onze A1 kende op Bolhaar nog wel een bliksemstart. De kraker was nog geen twee minuten onderweg toen Manuel Abdo zijn ingedraaide vrije trap de verre hoek in zag caramboleren. FC Suryoye nam daarmee onmiddellijk de leiding en leek de kampioensbokaal al met één hand vast te hebben. Het werd uiteindelijk een horrormiddag. EMOS knokte zich terug in de wedstrijd. FC Suryoye-doelman Lukas Yacoub hield zijn team nog een paar keer knap op de been, maar moest uiteindelijk nog voor rust twee goals slikken (2-1).

Ondanks opbeurende woorden in de rust bezweek de A1 ook in de tweede helft onder de kampioensdruk. De ploeg stond duidelijk onder hoogspanning want geen moment werd het gebruikelijke niveau gehaald. Het bloed ruikende EMOS ging op jacht naar de beslissing en zag die al snel vallen. Met het inbrengen van B1-spelers Akkad, Pieter en Achie stichtte FC Suryoye wel meer gevaar, maar een aansluitingstreffer zal er niet meer in. EMOS liep daarop uit naar een 6-1 overwinning.

Terwijl de thuisploeg het kampioensfeestje met vuurwerk en champagne in gang zette, dropen de aangeslagen bezoekers onder een klaterend applaus van honderden toeschouwers af. Deze anti-climax had niemand voorzien en zorgde bij de spelers voor veel teleurstelling, woede en tranen. Grote winnaars kunnen ook verliezen, zo toonden onze spelers na de mokerslag aan. De A1 is op de ranglijst net geen kampioen geworden, maar binnen de club hebben de jongens het afgelopen jaar wel een heldenstatus verworven.

Verschillende spelers debuteerden het afgelopen seizoen verdiend in het eerste elftal, stonden continu klaar voor de trainers van het tweede elftal en waren betrokken als scheidsrechter, vlagger of jeugdtrainer tevens betrokken bij de jeugdtak. De A1 werd het afgelopen jaar het oogappeltje van FC Suryoye. Een getalenteerd voetbalteam, maar bovenal ook een hechte vriendengroep, die samen richting club fietst, de tafeltennistafel omsingelt, een indrukwekkende serie overwinningen neerzet en de schouders onder de vereniging zet.

Namens de clubleiding en namens de redactie willen we jullie allemaal bedanken jongens voor een voortreffelijk seizoen. Onze dank is ook groot richting staf en ouders, die structureel langs de zijlijn stonden om de ploeg aan te moedigen. Tegen jullie talent, betrokkenheid en saamhorigheid kan geen titel op jongens. Jullie zijn grote kampioenen. Dat gaat de komende jaren blijken! Kop op en ga zo door.

Via deze weg willen we EMOS A1 nogmaals feliciteren met het behaalde kampioenschap. We wensen jullie veel succes toe in de eerste klasse. Hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com