FC Suryoye B1: In drie maanden van plek zeven naar titel

FC Suryoye-Mediterraneo B1 heeft een magnifieke inhaalrace zaterdag verzilverd op bezoek bij De Tubanters. De ontketende formatie van trainers Christian Cicek en Benjamin Can won ook het laatste competitieduel (2-4) en is door het behaalde kampioenschap de eerste ploeg ooit van FC Suryoye die gaat uitkomen in de eerste klasse. 

De laatste horde naar een historische mijlpaal werd zaterdag genomen tegen De Tubanters. Pieter, Bashar en Rafael bezorgden FC Suryoye B1 een riante 3-0 voorsprong. Doordat de thuisploeg in één minuut twee keer trefzeker was, werd het toch nog even spannend. Uiteindelijk was het Pieter, die vorige week al debuteerde in de A1, die de verlossende 2-4 binnenschoot.

Het betekende voor de B1 de achtste overwinning op rij. In de winterstop stevende de sterke lichting van FC Suryoye nog af op een plek in de grauwe middenmoot. In februari stond de ploeg zevende. De eerste twee competitieduels van 2016 leverden vier punten op. Toen vervolgens ATC, EMOS en Avanti verslagen werden, keerde het geloof in de promotie terug. Na zeges op Victoria en Sportclub Enschede stormde FC Suryoye de top drie binnen.

Concurrenten LSV en Achilles Enschede waren de volgende tegenstanders. Ook zij werden met klinkende cijfers weggevaagd. In Lonneker speelde de equipe van eerste elftal-spelers Benjamin Can en Chris Cicek zich naar een briljante 1-4 overwinning. Plek twee was veroverd en de koppositie lag voor het grijpen. Dat gebeurde eind vorige maand ook met veel machtsvertoon. Achilles Enschede werd verpletterd met 5-1, waardoor alleen puntverlies bij De Tubanters de historische promotie nog kon blokkeren.

image (1)

Ook de ontknoping werd met verve doorstaan, waardoor onze B1-lichting komend seizoen als eerst in de geschiedenis van de club de sprong maakt naar de eerste klasse. Nog nooit eerder kwam een jeugdteam van FC Suryoye uit op dat niveau. De B1 krijgt mogelijk gezelschap van de A1, dat aanstaande zaterdag bij EMOS (10.45 uur) ook beslag kan leggen op de titel in de tweede klasse.

De B1 vierde zaterdag vast een stevig feestje. Het muziek bulderde uit de speakers van de kantine, het vlees sudderde op de barbeque en de nitraten van Fabio en Simon maakten er helemaal een knalfeest van. Dat de groep na de kebabschijven, kippenpootjes en pizza’s meteen weer met een bal over het hoofdveld dartelde, zegt alles over dit kampioensteam.

Hulde jongens (en Gabriëlla natuurlijk)! Onze dank gaat uit naar dit sterrenteam, de huidige trainers (inclusief stand-in Fahad), de trainers van de eerste seizoenshelft, de sponsoren, de ouders die jullie als trouwe supporters nooit in de steek lieten, jullie voortreffelijke leider Heysam en alle andere personen die hebben bijgedragen aan deze historische titel. Heel veel succes toegewenst in de eerste klasse komend seizoen!

(Later meer foto’s)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com