Farough Saadi schiet FC Suryoye in Albergen naar eerste remise

Na 24 competitiewedstrijden is het eerste gelijkspel in de competitie voor FC Suryoye-Mediterraneo een feit. Op bezoek bij De Tukkers werd het zondag 2-2. Door het verlies van concurrent Vogido is de marge tussen de twee Enschedese clubs met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

Op een prachtig complex en onder goede weersomstandigheden speelden de Enschedeërs een draak van een eerste helft. De passie die er was in de voorgaande wedstrijden tegen GVV Eilermark en VV Reutum was deze middag ver te zoeken. Het middenveld met Augien Aslan, Stefan Turkan en Benjamin Can gaf niet thuis en mede daardoor kwamen de bezoekers in de problemen. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong kwam. Middenvelder Robin Schär kreeg de bal en schoot het leer in de verre hoek tegen de touwen. In het restant van de eerste helft mocht FC Suryoye blij zijn dat de schade beperkt bleef tot een tegentreffer, want  De Tukkers kreeg enkele dotten van kansen om de score te verdubbelen. FC Suryoye daarentegen kreeg slechts een kans, maar de inzet van invaller Julio Vargas ging ruim over.

Na de thee werd er op het middenveld een tactische omzetting gedaan en dat had direct resultaat. De gelijkmaker viel na een uur spelen door een treffer van Farough Saadi. De linksbuiten werd op zijn wenken bediend door Julio. Het tandem Julio-Farough was ook verantwoordelijk voor de 1-2. Na een prachtige voorzet van Julio was het opnieuw Farough die bekwaam afrondde. Enigszins tegen de verhouding in, maar daar maalde natuurlijk niemand om.

De Tukkers probeerde in het restant van de wedstrijd door de lange bal te hanteren de gelijkmaker te forceren. De verdiende 2-2 voor de thuisploeg viel een kwartier voor tijd na een afgeslagen vrije trap. Bauke Haarhuis kreeg de bal voor de voeten en schoot hard raak. In de slotfase was FC Suryoye nog een keer dichtbij de winst, maar de inzet van Stefan Turkan ging via de doelman tegen de paal en over de achterlijn. Na bijna 100 minuten voetbal floot scheidsrechter Murat Herdem af. Een gewonnen punt bleek na afloop, want door de nederlaag van Vogido is het verschil met ‘plek 11’ nu vier punten.

Via deze weg willen we iedereen bedanken die tijdens deze feestdag de moeite nam om naar Albergen te rijden om onze jongens aan te moedigen. Echte clubmensen, ze bestaan wel degelijk. Zondag komt de nummer drie van de ranglijst, MVV’29, naar sportpark Wesselerbrink-midden. De laatste thuiswedstrijd van FC Suryoye begint om 14:00 uur. Bij winst is handhaving een feit. Heel graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com