Damesteam FC Suryoye sleept historische titel in de wacht

Het damesteam van FC Suryoye-Mediterraneo heeft geschiedenis geschreven. Afgelopen weekend kroonden de meiden zich voor het eerst in de clubgeschiedenis op een feestelijke middag tot kampioenen door direct concurrent Sportlust Glanerbrug met klinkende cijfers te verslaan: 4-1.

Van onze speciale verslaggeefster..

Afgelopen zondag was het weer zover, de dames van FCS mochten aantreden tegen de nummer twee van de competitie: Sportlust Glanerbrug.

Dit was niet zomaar een wedstrijd, maar de kampioenswedstrijd van ons strijdlustige damesteam. Bij winst hebben zij genoeg punten gehaald om de titel in de 5e klasse te pakken.
De dames arriveerden gespannen op de club, niet wetende wat ze moesten verwachten vandaag, maar in de kleedkamer veranderde deze spanning al snel in strijdlust.

Om 10:45 uur is het dan zover. Met veel supporters langs de lijn beginnen de dames aan de wedstrijd, al wordt het wel snel duidelijk ze de titel niet in de schoot geworpen krijgen van de tegenstander. Dit weerhield onze dames er niet van om als eerste het net te vinden. De 1-0 komt al snel op het scorebord. Kort hierna volgt de 2-0 en al gauw de 3-0… De dames hebben nu de ideale uitgangspositie te pakken voor het kampioenschap en gaan tevens ook met deze stand de rust in.

fcsuryoye2227

In de kleedkamer komt de bekende zin weer ter sprake van de trainers ; ‘Je moet niet denken dat je deze wedstrijd al gewonnen hebt’ , al zag je wel dat de spanning minder werd en ze weer wilden voetballen zoals FC Suryoye hoort te doen.

Ze beginnen fris aan de tweede helft, en houden het achterin goed dicht de eerste 15 minuten. Helaas krijgt de tegenstander een vrije trap net buiten het zestienmetergebied en deze wordt knap binnengeschoten: 3-1. Maar de dames van FC Suryoye lieten zich niet gek maken en gingen weer met meer druk naar voren spelen. Dat levert uiteindelijk de 4-1 op op het scorebord.

De tegenstander zakte daarop in en er werd alleen nog maar op de helft van de tegenstander gevoetbald. De kansen werden ook gecreëerd maar helaas niet afgemaakt. Na 90 minuten is het eindelijk zover: de scheidsrechter blaast op zijn fluit en beëindigt de wedstrijd. De muziek springt aan en er wordt luidkeels meegezongen met het beroemde lijflied van Josef Özer.

DE DAMES VAN FC SURYOYE ZIJN VOOR HET EERST IN DE HISTORIE KAMPIOEN!

Er worden flessen champagne ontkurkt op het veld, waar flink feestgevierd wordt met de supporters! Er worden shirts uitgedeeld aan de dames waar groot ‘FC SURYOYE VROUWEN 1 KAMPIOEN 2015-2016’ op staat.

fcsuryoye2232

De dames beseffen het nu pas echt, zij zijn nu de beste van de 5e klasse vrouwen. Direct vanaf het veld gaat iedereen de kantine in, waar het feestmuziek ook uit de speakers knalt. Er wordt gefeest en meegezongen door de aanwezige supporters en speelsters. Het feestje ging nog lang door en de dames hebben goed gevierd dat ze kampioen zijn geworden, dit feestje werd zelfs voortgezet tot laat in de avond. Wij zijn trots op alle dames van het damesteam en op alle supporters die het hele jaar ons gesteund hebben, hierdoor hebben wij het kampioenschap kunnen realiseren.

Afrem Isik & Frank De Vries, bedankt voor jullie inzet en jullie tijd. Kampioen worden doe je niet alleen, maar dat doe je samen!

FORZA SURYOYE!

Namens het bestuur, de redactie en de rest van de club: We feliciteren alle dames van harte met de behaalde titel en hopen dat we de komende jaren nog meer grote triomfen met elkaar kunnen vieren. Met jullie inzet, betrokkenheid en talent zijn jullie pareltjes voor onze vereniging. Hulde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com