Strijdlustig FC Suryoye wint bij VV Reutum

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om directe handhaving in de derde klasse A. Op bezoek bij VV Reutum, de nummer twee op de ranglijst, zegevierde de ploeg van het trainersduo Wesley Sanders en Metin Aydin na een zinderende ontmoeting met 2-3.

Op een goed veld, maar onder barre weersomstandigheden begon de wedstrijd geweldig voor de bezoekers. Fahad Saadi opende de score al in de tweede minuut na een goede individuele actie. Onder aanvoering van de ervaren rotten Yasin Bayar en Danny Bremer werd er bij vlagen goed gecombineerd. Ondanks het goede spel kreeg FC Suryoye een domper te verwerken, want na een kleine twintig minuten werd doelman Achmed Sarghini gepasseerd: een vrije trap werd keurig binnen gewerkt in de verre hoek.

Er ontstond  een leuke en open wedstrijd, waar beide ploegen op zoek gingen naar de voorsprong. Benjamin Can werd door aanvoerder Amanuel Tunc alleen voor de keeper gezet, maar in plaats van voor eigen succes te gaan probeerde Benjamin Fahad te bereiken. Helaas ontbrak het aan de goede eindpass, waardoor deze grote kans om zeep werd geholpen. Aan de andere kant was de thuisploeg ook dichtbij de 2-1, maar door goed verdedigend werk bleef de schade voor de Enschedeërs beperkt.

Vlak voor rust kwam FC Suryoye alsnog op voorsprong. Een goed getrapte corner van Stefan Turkan werd bij de tweede paal steenhard ingekopt door ‘Mani’. Reutum mocht van geluk spreken dat de ruststand 1-2 was, want in de dying-seconds van het eerste bedrijf kreeg Yasin een goede mogelijkheid op de 1-3, maar zijn inzet eindigde over het doel.

In de tweede helft ging de thuisploeg opportunistischer spelen. Met de wind in de rug en veel lange ballen werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren. Er viel een doelpunt, maar helaas voor Reutum was dat een treffer voor de bezoekers. Augien Aslan zette goed druk vooruit, veroverde de bal en zette Benjamin alleen voor de doelman. De nummer 7 van FC Suryoye schoot met links raak in de korte hoek.

Reutum kwam een kwartier voor tijd op 2-3, nadat FC Suryoye organisatorisch niet goed stond. Dit werd genadeloos afgestraft door de linksvoor. Nog geen vijf minuten later was het aan Yasin te danken dat de stand niet gelijk werd, want middels een perfecte sliding werd de bal van de lijn gehaald en tot corner verwerkt. In de counter kreeg FC Suryoye een handvol kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar ook deze werden niet benut.

Op basis van strijd, werklust en het vertoonde spel (vooral in de eerste helft) een verdiende overwinning voor FC Suryoye. Voor de tweede keer op rij werd een hooggeklasseerde club verslagen. In deze gekke klasse moet FC Suryoye nog altijd waken voor ‘plek 11’. De volgende finale is tegen De Tukkers. De wedstrijd in Albergen begint zondag om 14:00 uur. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com