FC Suryoye sterkste in vermakelijke derby tegen Eilermark

FC Suryoye-Mediterraneo heeft een knappe zege geboekt op Eilermark. Na een boeiend streekgevecht stapte de club uit Enschede-Zuid met een 4-2 zege van het veld. 

De derby was vooral bijzonder voor Wesley Sanders. De huidige hoofdtrainer van FC Suryoye maakt in de zomer de overstap naar Eilermark. Het weerhield de vertrekkende coach er niet van zijn nieuwe club een pijnlijke nederlaag toe te brengen. Zo’n 300 toeschouwers zagen FC Suryoye in eigen huis en onder een stralende lentezon voortvarend starten. Binnen tien minuten prikte Julio Vargas na een schitterende aanval al de 1-0 binnen. Via Fahad Saadi en Benjamin Can werd Amanuel Tunc gelanceerd. De aanvoerder trok de bal voor en zag Vargas vervolgens het beslissende zetje geven: 1-0.

FC Suryoye liet daarop grote kansen liggen om de voorsprong verder uit te breiden. Die missers werden extra pijnlijk toen de scheidsrechter een dubieuze penalty toekende aan de bezoekers voor een lichte overtreding van Danny Bremer. Kenneth Cooper schoot vanaf elf meter onberispelijk raak voor Eilermark.

Na rust stelde FC Suryoye alsnog orde op zaken. In een ijzersterke fase nam uitblinker Fahad Saadi zijn ploeg bij de hand. De aanvaller was ongrijpbaar voor de defensie van Eilermark. Na een klein uur spelen glipte de oudste Saadi weer eens langs zijn directe tegenstander en vond hij vanaf met een venijnige uithaal de rechter bovenhoek. Niet veel later verdubbelde broer Farough de marge. De spits zette goed door bij een lange bal, gebruikte zijn lichaam knap en schoof met links de 3-1 binnen.

Uit een spelhervatting werd het zelfs nog 4-1 voor de thuisploeg. Yasin Bayar plaatste een vrije trap bij de tweede paal, waar Tunc terug kon koppen en Vargas er wederom als de kippen bij was om zijn ploeg naar het scorebord te navigeren: 4-1. Eilermark drong aan en kwam via een kopbal van Hassan Mohammed nog wel op 4-2, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het daarbij bleef. In de slotfase lieten Can en Vargas grote mogelijkheden op een hogere score onbenut.

Dat mocht de pret niet drukken. De mannen van Sanders boekten in de strijd om direct lijfsbehoud een belangrijke 4-2 overwinning. Over twee weken, als FC Suryoye op bezoek moet bij Reutum, wordt de jacht op een langer verblijf in de derde klasse hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com