Wedstrijdverslag FC Suryoye-Victoria’28

 

Vandaag was het weer zover, de dames van FCS mochten weer aantreden op het voetbalveld. Deze keer stond de derby van Enschede-Zuid op het programma, FC Suryoye tegen Victoria’28. De dames van FCS begonnen met wat normale spanning aan de wedstrijd, Victoria’28 had een aantal nieuwe dames erbij gekregen in het team en onze dames hadden geen idee wie ze tegenover zich zouden hebben. Nadat er enige druk op de tegenstander was gezet was de 1-0 al in de maak, cherique prikt na een goede voorzet van achterin de bal in de goal! Al snel hadden de dames van FCS door hoe ze dit team vast konden zetten en lieten doormiddel van het goede samenspel zien wie er een overwinning verdiende vandaag. En snel werd de druk weer opgevoerd en dit leidde tot het 2e doelpunt van de wedstrijd, Gabriella legt hem subtiel in het goal!
Niet veel later dribbelt cherique naar de achterlijn en geeft de bal perfect voor, Zerga tikt hem op een geweldige manier binnen en zo staat het alweer 3-0 voor onze dames. Dankzij een paar goede reddingen van onze keepster Milanda en het sterke optreden van onze dames achterin bleef onze goal de eerste helft leeg!
Dan fluit de scheidsrechter af voor de eerste helft, de dames gaan de kleedkamer in met een 3-0 voorsprong.
In de kleedkamer wordt er aandachtig geluisterd naar het trainersduo Isik & De Vries en geleefd volgens de woorden; ‘Je moet niet denken dat we er al zijn’ , met deze woorden en de goede instelling van de dames beginnen we aan de tweede helft. Het druk zetten begint weer van voor af aan en het duurt niet lang voordat de dames weer het combinatiespel laten zien. Victoria’28 heeft niet veel te zeggen en de goal wordt al snel gevonden door de dames van FCS, Zerga prikt de bal erin en hierdoor staan we na 10 minuten in de tweede helft al op een 4-0 voorsprong. Niet veel later wordt er op Gabriella een overtreding gemaakt en krijgt FCS een vrije trap, Kimmy krult hem in de verre hoek en tot verbazing van iedereen wordt die op de lijn gekeerd door een oplettende speler, het volgende doelpunt moet dus nog even op zich laten wachten. Niet veel later na de vrije trap wil Gabriella de bal voorzetten maar deze voorzet verdwijnt schitterend in de kruising van de goal! Toch nog de 5-0 op het scorebord voor FC Suryoye. Terwijl de temperatuur steeds verder oploopt, zijn onze dames nog steeds zo fanatiek als aan het begin van de wedstrijd. De moeheid begint bij de meeste speelsters de laatste 10 minuten toe te slaan, maar ondanks de warmte proberen onze dames van FCS er nog een aanval te creëren. Deze aanval is wederom weer met succes! Cherique loopt na een goede steek paas van Gabriella 1 op 1 met de keepster van Victoria’28 en legt de bal rustig in de rechterhoek, Cherique tekent voor de 6-0 op het scorebord. Dit is tevens de eindstand van deze derby, FCS houdt de 3 punten thuis en zitten hierdoor vol in de strijd voor het Kampioensschap! Doordat de nummer 2 en nummer 3 hebben verloren deze speelronde staan de dames van FCS nu op 6 pt los op de nummer 2.
Onze Dames hebben dus alles nu in eigen hand.
A.s zondag staat de volgende uitwedstrijd op het programma, deze wordt gespeeld in Haaksbergen om 12:00 en Bon boys is de tegenstander deze speelronde.
Hopelijk nemen de dames van FCS de 3 punten mee naar Enschede en vervolgen ze de weg naar het Kampioensschap!

FORZA SURYOYE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com