FC Suryoye krijgt te weinig in derby tegen De Tubanters

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft geen punten weten over te houden aan de derby tegen De Tubanters. Op sportpark Het Diekman werd het zondag 1-0 voor de thuisploeg. Daarmee kregen de bezoekers te weinig.

Beide ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. De eerste dot van een kans was voor De Tubanters, maar Esxandero Pijloo had zijn vizier in de beginfase niet op scherp staan. Aan de andere kant kwam Fahad Saadi goed door op links, maar zijn voorzet ging net aan Amanuel Tunc en Benjamin Can voorbij.

Halverwege het eerste bedrijf leek het toch 1-0 te worden voor De Tubanters, maar gelukkig voor FC Suryoye kwam de bal na een inzet van de spits tegen de paal. Ook De Tubanters mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam, want Farough Saadi raakte na een goede kapbeweging de paal.

Ook in de beginfase van de tweede helft vielen er genoeg kansen te noteren. Zo stuitte Ahmet Memi op doelman Achmed Saarghini en kon aan de andere kant Amanuel Tunc niet profiteren van een fout van de doelman van De Tubanters, die de bal in ‘de vijf’ los liet. De thuisploeg werd naarmate de tweede helft vorderde wel sterker en dat resulteerde in de 70e minuut in de 1-0 door een doelpunt van Askin Akova. De invaller kreeg de bal in de kluts mee en rondde vervolgens eenvoudig af.

Na de tegentreffer leek het verzet van FC Suryoye gebroken. Kansen kregen de bezoekers niet meer. De Tubanters vergat in de slotfase het duel op slot te gooien, want grote kansen werden door de voorwaartsen om zeep geholpen. Onder meer de lat en de paal werden geraakt.

Een nederlaag met perspectief, wantvandaag stond er weer een elftal dat voor elkaar door het vuur ging. Onder aanvoering van de, met alle respect, oudjes Yasin Bayar en Danny Bremer werd er gestreden voor elke meter. Helaas was het niet genoeg voor een resultaat, maar als de ploeg iedere week deze inzet laat zien dan moeten er punten worden gehaald.

Aankomende zondag is het wederom derby-time. Dan ontvangt FC Suryoye het hoog geklasseerde GVV Eilermark. Wij hopen u dan te mogen verwelkomen op sportpark Wesselerbrink-midden. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com