FC Suryoye 2 in spectakelstuk langs SC Barbaros 2

Het tweede elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft zondagochtend een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Barbaros. De manschappen van de trainers Tekin Taltekin en Murat Ucer wonnen met 5-4. Grote man aan de zijde van de blauwhemden was A-junior Zakay Esen. Hij scoorde maar liefst drie keer. Door de overwinning blijft FC Suryoye in de race om het kampioenschap.

De beladen wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg. In no-time stond het al 0-2 door geklungel in de verdediging van FC Suryoye. Gelukkig voor de thuisploeg zag scheidsrechter F. Basut een handsbal in het zestienmetergebied niet over het hoofd en wees daarom naar de stip. Ruben Inan benutte de penalty waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-2 tussenstand.

Ook in het begin van de tweede helft was FC Suryoye niet bij de les. Een fout van doelman Dani Hanna werd genadeloos afgestraft door de voorwaartsen van de ploeg uit Hengelo: 1-3. FC Suryoye gaf echter niet op en werd bij de hand genomen door jongeling Zakay. De A-junior kreeg na goed voorbereidend werk van Thomas Isik en Ghalied Mansur de bal op de rand van het

zestienmetergebied en krulde het leer in de verre hoek achter de doelman van Barbaros. Ook de 3-3 kwam op naam van Zakay. Misschien nog wel spectaculairder dan zijn eerste treffer plofte hij de bal uit de lucht in het doel.

Ondanks de twee tegentreffers toonden de bezoekers veerkracht. De bal werd na een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal teruggekopt. De ingelopen middenvelder liet met een droge schuiver doelman Dani kansloos: 3-4. Toch ging FC Suryoye na deze treffer niet bij de pakken neerzitten. Deze instelling werd beloond door de derde treffer van Zakay. Na een goede actie van Ghalied werd de bal teruggetrokken op de ingelopen Zakay.

In de slotfase was er van goed voetbal geen sprake meer, wel was de spanning om te snijden. In de absolute dying seconds trok FC Suryoye uiteindelijk aan het langste eind. De boomlange Milad Saado werkte de bal na een corner van Thomas Isik enigszins gelukkig met de borst in het doel. Een waar volksfeest barstte los bij de spelers, technische staf en de supporters van FC Suryoye op sportpark Wesselerbrink-midden. De titel is nog steeds in zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com