FC Suryoye laat EMMS kansloos in beladen duel

Het eerste elftal van FC Suryoye-Mediterraneo heeft de belangrijke wedstrijd tegen VV EMMS gewonnen. Onder aanvoering van uitblinker Yasin Bayar werd  het weer een ouderwetse middag op sportpark Wesselerbrink-midden. Het werd 5-1 voor de Enschedeërs en dat was het beste antwoord op de gebeurtenissen tijdens de heenwedstrijd in Slagharen.

FC Suryoye begon (te) afwachtend in de eerste helft. De bezoekers probeerden van achteruit te voetballen, maar al snel werd de lange bal gehanteerd. De eerste kans van de wedstrijd was voor EMMS, maar de bal kon eenvoudig gekeerd worden door doelman Jonnie Morad. De blauwhemden stelden daar enkele afstandschoten tegenover, maar gevaarlijk werd het niet.

Na iets meer dan dertig minuten spelen kwam FC Suryoye op prachtige wijze op voorsprong. Benjamin Can werd door Farough Saadi gelanceerd, kapte op de linkerflank naar binnen en krulde de bal in de verre kruising. Het doelpunt betekende de ommekeer in de wedstrijd, want nog voor de rust verdubbelde aanvoerder Amanuel Tunc de score. Op aangeven van Benjamin kopte ‘Mani’ binnen. EMMS was vlak voor rust dichtbij de aansluitingstreffer, maar gelukkig voor de thuisploeg kwam de bal tegen de lat en wist Bader Bouna het leer op tijd weg te werken.

Na de thee voetbalde FC Suryoye zoals de fanatieke aanhang graag ziet. Er werd goed gecombineerd en de inzet was uitstekend. Julio Vargas kreeg direct een goede kans, maar hij miste hopeloos. Gelukkig maakte hij deze misser dubbel en dwars goed door de 3-0 en de 4-0 te scoren. Tot twee keer toe won Julio zijn duel in het strafschopgebied  en verschalkte hij de bonkige doelman van de ploeg uit Slagharen.

FC Suryoye liet in deze fase na om de bezoekers nog meer pijn te doen, want het ontbrak steeds aan de eindpass. EMMS wist nog wel de de spreekwoordelijke eer te redden, maar het slotakkoord was toch voor FC Suryoye. Invaller Fahad Saadi werd na een goede actie van ‘Mani’ de diepte ingestuurd. De flankspeler rondde prachtig af door de bal over de doelman te stiften.

Een belangrijke driepunter voor FC Suryoye, vooral omdat de verschillen in deze competitie ongelofelijk klein zijn. De volgende wedstrijd is op Tweede Paasdag (ma. 28 maart), dan komt Reutum op bezoek. Beide ploegen hebben 26 punten, maar FC Suryoye heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.

Bekijk hier de foto’s en video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com