A1 wint topper; D1, E1 en E3 op schot

De A1 van FC Suryoye-Mediterraneo heeft in de strijd om het kampioenschap uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Matheus Can won de topper tegen EMOS met 2-1. De E1 en D1 kregen het afgelopen weekend helemaal op de heupen.

FC Suryoye A1 2-1 EMOS A1

Het hoogste jeugdteam van FC Suryoye is al maanden verwikkeld in een unieke nek-aan-nek-race. Het elftal van Matheus deelt de koppositie met de stadgenoot EMOS. Beide titelkandidaten troffen elkaar zaterdag voor het eerst. De A1 van FC Suryoye sloeg na een bloedstollende pot voetbal een gat met de concurrent. Benjamin en Mattheüs bezorgden de thuisploeg een 2-0 voorsprong. EMOS tekende nog voor rust voor de aansluitingstreffer. Omdat FC Suryoye aan het begin van de tweede helft kansen op de beslissing miste, werd het in het laatste kwart nog akelig spannend. Met kunst- en vliegwerk bleef FC Suryoye overeind. Als de uitmuntende keeper Lucas al gepasseerd werd, bracht de paal of lat redding en anders was middenvelder Sakay er nog om op doellijn redding te brengen. Zo kon FC Suryoye na een zenuwslopende topper de negende (!) overwinning op rij noteren en voorzichtig een voorschot nemen op het kampioenschap. Al wil de trainer daar nog niet aan denken. ,,De jongens moeten niet denken dat we er al zijn. Dit was een grote stap, maar de weg is nog lang en de obstakels zijn nog groot”, aldus Matheus. 

EMOS B1 1-2 FC Suryoye B1

Net als de A1, was ook onze B1 te sterk voor EMOS. Het team van Chris Cicek en Benjamin won op Bolhaar met dezelfde cijfers (1-2). Achie bezorgde FC Suryoye een verdiende voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Akkad, na een fraaie pass van Gabriëlla, de marge. EMOS ging in de tweede helft op jacht naar een punt of meer, maar verder dan aansluitingstreffer zou de thuisploeg niet komen. FC Suryoye B1 klimt door de overwinning naar plek drie op de ranglijst. Uit de laatste vier duels pakte de talentvolle groep tien punten. 

Haaksbergen C1 3-1 FC Suryoye C1

FC Suryoye C1 komt steeds dichter bij de eerste overwinning. De equipe van coaches Robert Takak en Thomas Isik kwam in en tegen Haaksbergen via Ferhat op voorsprong. In de slotfase van de eerste helft boog de thuisploeg de achterstand om. Ondanks een overwicht en verwoede pogingen om te scoren van FC Suryoye C1, bleef het eerste punt uit. ,,Het is jammer dat we het in een paar mindere minuten weggeven”, aldus Takak na de 3-1 nederlaag. ,,Toch vind ik dat we stappen aan het maken zijn. Als we zo doorgaan zal de eerste zege niet lang op zich laten wachten.” 

Achilles Enschede D1 1-6 FC Suryoye D1

Ook de D1 van FC Suryoye krijgt langzaamaan de smaak te pakken. Op bezoek bij Achilles Enschede kende de ploeg van Johan en Ruben Inan nog wel een valse start. De tegengoal in de tweede minuut werd echter knap omgebogen. Via Fabian (alert bij een scrimmage), Stefan (fraaie lob) en Gevriye (knal van dichtbij) stond het halverwege 1-3. Door een bekeken schuiver van Stefan en fraaie kopballen van Aho en Gevriye liep de D1 na rust uit naar een 1-6 overwinning. 

FC Suryoye D2 0-3 Vogido 

De D2 leed in eigen huis een onnodige nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Vogido. FC Suryoye was sterker en creëerde ook voldoende mogelijkheden, maar liep in het mes tegen de D3 van Vogido. De formatie van Ilkay Akkaya ging uiteindelijk met 0-3 onderuit. Volgende week beter.

Rietmolen E1 1-19 FC Suryoye E1

Een telraam was onze E1 zaterdag tegen Rietmolen goed van pas gekomen. Het werd maarliefst 1-19 voor de talentjes van trainer Milad Ibrahim. Sarbel trof zes keer doel, Simon maakte vijf goals, Jona was vier keer trefzeker, Gabriel prikte er twee in en ook Adam en Aboed pikten tegen Rietmolen hun doelpuntje mee. Nu hopen dat ze aankomendezaterdag, als Haaksbergen E2 op bezoek komt, ook hun vizier op scherp hebben. 

FC Suryoye E2 4-5 Quick E10

FC Suryoye E2 kwam net tekort tegen de gasten uit Oldenzaal. Aan George lag het niet. Hij maakte drie doelpunten voor de E2 van FC Suryoye, maar zag uiteindelijk dat zijn hattrick niet genoeg was voor een resultaat. Ook het doelpunt van Mina kon een nipte nederlaag niet voorkomen. Hopelijk levert de derby met Victoria E8 komende week wel drie punten op. 

BSC Unisson E4M 1-13 FC Suryoye

Net als de E1 bereikte ook de E3 van FC Suryoye de dubbele cijfers. Shafir (4), Mika (2), Elia (2), Isa (2), Lahud (1), Jimmy (1) en Alex (1) vonden hun naam na afloop van het sterke optreden terug op het scorebord. Belangrijker nog: Door de 13-1 overwinning in Boekelo klimt onze E3 naar de twee plek op de ranglijst. Zaterdag ontvangt het buurman en concurrent Victoria E6.

FC Suryoye ME1D 4-3 Grol ME2

Een knappe overwinning van onze jonge meiden. Het getalenteerde damesteam van FC Suryoye was net te sterk voor de Groenlose meiden van Grol. Emily, Noa, Jufi en een eigen doelpunt leverden een 4-3 overwinning en drie belangrijke punten op. Ga zo door meiden!

Sparta Enschede F2 5-1 FC Suryoye F1

Niet het beste optreden van de F1 van FC Suryoye. Hoewel het op bezoek moest bij de koploper, had er volgens de trainers veel meer ingezeten. De 5-1 nederlaag kwam vooral in de tweede helft tot stand. Damian wist de eer nog wel te redden voor onze jonge talentjes, die zaterdag tegen Quick F2 de kans krijgen om zich te revancheren.

FC Suryoye F2 2-3 HSC ’21 F6

Twee goals van Lucas waren net niet genoeg voor een punt of meer. De bezoekers uit Haaksbergen waren over veertig minuten ietsje beter. Volgende week tegen De Tubanters heeft de F2 van FC Suryoye hopelijk wat meer geluk en gaat het wel met de zege aan de haal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com