Strijdvaardig FC Suryoye houdt 3 punten thuis

Het 1e elftal van FC Suryoye heeft eindelijk weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. In het belangrijke duel met SV Bon Boys werden de 3 punten over de streep getrokken, ondanks dat de thuisploeg de laatste 20 minuten met 10 man verder moest.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Bon Boys zien over een goede ploeg te beschikken. In de 2e min werd het daardoor gelijk gevaarlijk. Via enkele mooie combinaties werd de bal laag voorgegeven via de rechterkant, maar gelukkig voor de thuisploeg werd de bal over geschoten. Het spel golfde daarna heen en weer, met kansen aan beide kanten. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor FC Suryoye. Na een goeie actie van Augien Aslan kwam de bal aan de linkerkant terecht bij Julio Vargass. Hij gaf de bal vervolgens goed mee aan de opkomende Stefan Youssef. Zijn voorzet werd door Farough Saadi met links tegen de touwen gewerkt. Een aantal minuten later was het diezelfde Farough die ook voor de 2-0 zorgde. Hij onderschepte een slechte pass in de verdediging van Bon Boys en stoomde zo alleen op de keeper af. Met een prachtig subtiel lobje werd de keeper verschalkt. Helaas kon FC Suryoye niet lang genieten van de  marge van 2 doelpunten. Na slecht wegwerken van de thuisploeg, stond de aanvaller van Bon Boys plots alleen voor de keeper. Helaas kon Jonnie geen redding brengen en gingen beide ploegen rusten bij een 2-1 stand.

Ook na rust golfde het spel heen en weer en moest het meerdere keren worden stilgelegd wegens blessurebehandelingen. In deze fase kregen beide teams wederom kansen, maar werd er niet gescoord. Met nog 20 minuten te gaan moest de thuisploeg verder met 10 man. De rappe rechtsbuiten van Bon Boys werd weggestuurd en de vlag bleef omlaag. Jonnie was te laat en vloerde de speler buiten het strafschopgebied. De terechte rode kaart was daarmee het startsein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te schakelen. Het vervolg van de 2e helft verdiende weliswaar geen schoonheidsprijs, maar FC Suryoye toonde zich zeer strijdvaardig door voor elke meter en bal te vechten en zelfs enkele kansen te creëren. Afstandsschoten van Benjamin Can, Amanuel Tunç en Stefan Turkan werden helaas eenvoudig gepareerd door de doelman. De grootste kans ontstond voor Augien Aslan, die door aanvoerder Amanuel Tunç richting de goal werd gestuurd. Helaas kon de goed spelende Augien zijn middag niet bekronen met een doelpunt. In de laatste minuten waren er nog enkele hachelijke situaties voor het doel van FC Suryoye, maar de ploeg hield stand.

We zagen vanmiddag een strijdvaardig FC Suryoye. Er stond een team dat een gezamenlijk doel voor ogen had: de 3 punten over de streep trekken. Hierdoor is FC Suryoye gelukkig weer in de middenmoot te vinden. Maar meerdere ploegen staan maar enkele punten van elkaar los, waardoor het erg spannend blijft in de middenmoot van de 3e klasse A. Volgende week staat er weer een derby op het programma, dan moet FC Suryoye af zien te rekenen met Vogido. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com